Recomandate

EXTRAORDINAR: Un paramedic din Maramureş a donat sânge de de 50 de ori

Lipsa acută de sânge cu care se confruntă spitalele din România nu mai este o noutate. Chiar dacă numărul donatorilor scade de la o zi la alta, un paramedic din Maramureş predă o lecţie de umanitate. Tânărul în vârstă de 31 de ani a donat sânge de nu mai puţin de 50 de ori din 2006 până în prezent. Face asta de periodic de patru ori pe an.

Sângele salvează vieți și ofera speranța că o operație va decurge bine sau că o boala va fi vindecată. Cu o singură donare pot fi salvate până la trei vieți. Chiar și așa centrele de transfuzii sanguine sunt goale.

”În general donatorii se mobilizează atunci când au pe cineva din familie bolnav care are nevoie de terapie transfuzională. Probabil persoanele care ajung în această situație înțeleg cel mai bine nevoia de sânge și lipsa sângelui de multe ori. Avem voluntari care ne ajută” a declarat Daniela Veber, director Centrul de Transfuzie Sanguina Maramureș.

Unul dintre ei este Ionuț Arhițculesei. De profesie salvator. Prima dată când a trecut pregul unui centru de transfuzie a fost în 2006, când tatăl unui coleg a ajuns în stare gravă la spital. ”Ne-am mobilizat toți colegii pentru a-l ajuta. Atunci am înțeles cât de scurtă este viața și cât de important este să ajutăm” a spus Ionuț Arhițculesei.

De atunci, salvatorul a donat de peste 50 de ori și a salvat sute de vieți. Fie că a făcut prin donarea de sânge sau prin intervențiile la care a participat în calitate de angajat al ISU Maramureș.

”Este critic ca noi să ne mobilizăm și să oferim acest aparet mic dar” a continuat salvatorul.

”Este și paramedic și subofițer pe mașinile de stingere și mai nou din 2018 face parte din echipa de scafandri” a declarat Oana Gonczi, purtător de cuvânt al ISU Maramureș.

Sursa: Observator Antena 1.ro.

Comenteaza cu Facebook

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Accident rutier pe str. Industriei, patru victime – actualizare

Redactie

Sara Melinda, fetiţa dispărută în Sighetu Marmaţiei, l-a îmbrăţişat pe poliţistul care a găsit-o: „Se vedea că era foarte speriată”

Redactie

VIDEO: Grav accident la RFN, o maşină răsturnată. 2 victime

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.