Eveniment

Un medic endocrinolog s-a întors din Marea Britanie pentru a-i trata pe români


Există totuşi şi români care redau speranţa în România. Este cazul unui medic care s-a întors din Anglia în Baia Mare, ca să salveze vieţi acasă. Se poate şi aici, e convins doctorul căruia 500 de pacienţi i-au trecut pragul doar de la începutul anului.

O femeie bate un drum de 60 de kilometri pentru o consultaţie. Există medic endocrinolog şi în oraşul în care locuieşte, dar, de doi ani, de când a trecut prima oară pragul doctorului Dicu, s-a creat o relaţie specială.

„Îmi vine să plâng pentru că îl apreciez foarte mult, datorită dânsului, noi ne putem trata”.

Asta cred pacienţii despre Adrian Dicu, medic specialist endocrinolog în Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare. Doctorul îi tratează pe toţi ca şi cum ar fi membrii familiei lui. După ce a terminat facultatea, a lucrat ca medic de familie într-un cartier mărginaş al oraşului. Apoi a plecat în Marea Britanie.

Adrian Dinu, medic endocrinolog: A fost dificil pentru că am intrat într-un sistem pe care nu îl cunoşteam, dar care a fost foarte prietenos

Cinci ani a făcut naveta între Baia Mare şi Londra. Ajunsese să câştige mii de lire pe lună, dar după ce i s-a născut primul copil, a decis să se întoarcă acasă.

Adrian Dinu, medic endocrinolog: Familia este primul lucru pentru care vii şi fapul că putem face ceva şi aici

Şi face. Într-un cabinet de doar câţiva metri pătraţi, el pune zilnic umărul la schimbarea sistemului sanitar.

„De-ar fi toţi medicii ca domnul doctor… nu ar fi rău. De cine am fost tratată înainte am fost tratată vai de capul meu”.

Adrian Dinu, medic endocrinolog: Sunt multe situaţii pe care un medic le duce în spate: te bucuri de reuşite, te întristezi de eşecuri, suferi alături de pacienţi

Adrian Dicu nu este singurul medic din Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare care a ales să se întoarcă acasă, după ce a tratat bolnavi din alte ţări.

Sorina Pintea, manager Spitalul Județean de Urgență Baia Mare: Foarte mult contează şi condiţiile, poate nu neapărat un salariu foarte mare deşi şi acesta este motivant ci mediul în care îţi desfăşori activitatea

România rămâne cu un mare deficit de forţă de muncă în domeniul sănătăţii. Avem 2,4 medici la mia de locuitori, în timp ce în UE, media e de 3,4 doctori la o mie de persoane.

Simona Vasiac / Observator.TV

Te-ar putea interesa si

ȘOCANT / ACTUALIZARE: Bărbat din Poienile de Sub Munte, găsit spânzurat

Vasile Dale

ACCIDENTE ÎN MARAMUREŞ: FEMEIE LOVITĂ DE O MAŞINĂ PE TRECEREA DE PIETONI LA SIGHET, COPIL DE CINCI ANI RĂNIT ÎN BAIA SPRIE, IMPACT ÎNTRE DOUĂ MAŞINI LA RUSCOVA

Vasile Dale

FOTO: Un incendiu a izbucnit într-o pădure în Borşa, foc la o casă din Coltău

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult