Important

„HOŢII ÎŢI INVADEAZĂ INTIMITATEA”: Campania de prevenire a furturilor din locuințe, la final

Campania națională de prevenire a furturilor din locuințe „Hoții îți invadează intimitatea”, inițiată de Poliția Română în parteneriat cu Feroneria Arad, a ajuns azi la final.
În județul Maramureș activitățile au fost derulate de polițiștii de prevenire și cei de proximitate, în principal în centrele comerciale din municipiul Baia Mare, Vivo Mall și Dedeman. Pentru a informa populația cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuințe polițiștii au avut la dispoziție, pe lângă pliante, și mijloace inovative de a convinge publicul că pătrunderea unor infractori în locuință te poate afecta nu doar material, ci și psihologic.
Vorbim aici de ochelarii de realitate virtuală prin care oamenii au putut asista la o secvență de furt fiind transpuși chiar în mijlocul acțiunii. Practic această nouă tehnologie se referă la ambianțe tridimensionale create artificial, pe calculator sau prin filmare cu aparatură specială, care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică, aproape veridică în anumite locuuri reale sau imaginare.

În cadrul celor 15 acțiuni derulate în municipiul Baia Mare, polițiștii au distribuit 100 de calendare de buzunar și peste 1000 de flyere cu recomandări preventive și au discutat cu cetățenii despre importanța asigurării locuinței cu încuietori de calitate. Acest lucru îngreunează acțiunea infractorilor și ne poate scuti de neplăceri, știut fiind că ceea ce rămâne uneori în urma hoților poate fi mai dureros decât furtul în sine.
Mulțumim partenerilor media care ne-au sprijinit pe parcursul campaniei prin difuzarea mesajelor preventive, mesaje pe care le vom relua ori de câte ori situația infracțională o va impune: Asigură-te că ai încuiat ușa, chiar și când ești în casă! Investește într-o încuietoare de calitate! Montează un sistem de alarmă! Nu transmite informații personale pe rețelele de socializare!

Te-ar putea interesa si

AU ADUS BUCURIE: Tichetele obţinute de poliţiştii rutieri după ce au donat sânge au ajuns la o mamă bolnavă cu cinci copii

Vasile Dale

INFRACŢIUNI RUTIERE: Patru vitezomani şi beţi la volan, depistaţi de poliţiştii maramureşeni

Vasile Dale

BRODERIE PE PÂNZĂ ȘI PE PORTATIV: Vernisaj pe esplanada Muzeului Județean de Etnografie

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.