Important

“ȘCOALA ALTEL”: Promovarea profesiei de polițist la Liceul Teoretic “Emil Racoviță” din Baia Mare

În această săptămână, când au derulat programul „Școala Altfel”, polițiștii de prevenire au fost partenerii Liceului Teoretic “Emil Racoviță” din Baia Mare, în cadrul celui mai mare program de orientare profesională pentru tineri, Job Shadow Day.
Întrucât contextul actual nu le-a permis elevilor să petreacă câteva ore în umbra polițiștilor și să participe cu aceștia la activități în teren, polițiștii s-au adaptat situației și au mers ei în unitatea de învățământ.
Comisar de poliție Grozavu Cecilia le-a prezentat celor aproximativ 50 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a, principalele domenii de activitate ale Poliției Române, liniile de muncă cele mai cunoscute dar și specializări mai puțin vizibile cetățenilor dar deosebit de importante pentru activitatea de poliție.
Discuțiile s-au orientat apoi pe condițiile de admitere într-una din cele trei unități de învățământ ale Inspectoratului General al Poliției Române iar elevii au vizionat și filmul de prezentare a Școlii de Agenți de Poliție “Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.
Elevii s-au arătat atrași de subiect, mulți dintre ei mărturisind că sunt atrași de provocările și specificul meseriei de polițist și că s-au hotărât deja să încerce să acceadă într-o școală de poliție.

Te-ar putea interesa si

POLIŢIA DE FRONTIERĂ: Peste 2.800 de pistoale, ascunse într-un camion condus de un ucrainean

Redactie

VIDEO: Doi turişti rătăciţi la întoarcerea de la Creasta Cocoşului. găsiţi teferi de samvamontişti

Redactie

AM AJUNS DE RÂSUL LUMII: Se fură tomberoanele pline cu gunoi din Baia Mare (foto/video cameră supraveghere)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.