Important

ACŢIUNEA SEATBELT: Poliţia rutieră în acţiune. Centura de siguranţă salvează vieţi!

În perioada 9-15 martie, pe toate tronsoanele de drum din judeţ, poliţiştii rutieri acţionează pentru verificarea şi impunerea folosirii centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de fixare omologate, de către ocupanţii autovehiculelor aflate în trafic.

Acţiunea se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene, în cadrul controalelor T.I.S.P.O.L. Seatbelt.

Poliţiştii rutieri îşi propun să conştientizeze conducătorii auto şi pasagerii aflaţi în autoturisme, cu privire la importanţa utilizării centurii de siguranţă pentru reducerea riscului de deces în caz de accident sau a vătămărilor corporale grave. În cadrul acţiunilor, poliţiştii rutieri vor verifica şi modul în care sunt montate scaunele auto pentru copii, cu scopul de a reduce numărul de minori răniţi în accidente rutiere.

În România folosirea centurii de siguranţă este obligatorie pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute prin construcţie cu astfel de dispozitive. Conducătorii de autovehicule trebuie să informeze pasagerii cu privire la obligaţia legală de a utiliza centura de siguranţă în timpul circulaţiei pe drumurile publice.

Centurile de siguranţă constituie cele mai eficiente mijloace de protecţie împotriva vătămării în caz de accident rutier, fiind componenta de bază a sistemului de siguranţă pasivă al oricărui autovehicul.

Conducătorilor de autovehicule le este interzis sa transporte copii în vârstă de până la trei ani în autovehicule care nu sunt echipate cu sisteme de siguranţă, cu excepţia celor destinate transportului public de persoane şi a taxiurilor, dacă aceştia ocupă orice alt loc decât cel din faţă.

Copiii cu o înălţime de până la 135 de cm se pot transporta în autovehicule doar dacă sunt prinşi sau fixaţi cu ajutorul unui dispozitiv de fixare în scaun pentru copii, instalat în autovehicul.
Conduceţi preventiv! Respectaţi regulile de circulaţie! Gândiţi-vă la siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi!

Te-ar putea interesa si

Elevii din Baia Mare învaţă să acorde primul ajutor

Redactie

CICÂRLĂU: Identificaţi după comiterea unui furt de acumulatoare. Un tânăr reţinut pentru 24 de ore

Redactie

Darius Alexandru Sindreștean, de la CN „Dragoș Vodă” din Sighetu Marmației, a obţinut bronz la Olimpiada Internațională de Chimie

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.