BREAKING NEWS Maramuresul Istoric Recomandate

ACTUALIZARE 2 / FOTO: Două persoane din Borşa au decedat la un spital din Lombardia. Suspiciune de COVID-19

În urmă cu două zile, două persoane originare din Borșa au decedat la spital din regiunea Lombardia (Italia), ca urmare a infectării cu coronavirusul de tip nou COVID-19. Persoanele decedate sunt două surori, de 75, respectiv 80 de ani.

Una dintre acestea s-a dus la Milano pentru a se trata de o afecțiune foarte gravă, dat fiind că avea copiii cu rezidență acolo. Cele două surori au contractat virusul în Milano și din cauza afecțiunilor medicale pe care le aveau, din păcate, nu au avut nicio șansă în fața acestui virus periculos.

Cele două persoane au decedat la distanță de o zi una față de cealaltă. Cel mai probabil că acestea urmează să fie incinerate, având în vedere că aproape întreaga Europă este blocată ca urmare a pandemiei cu COVID-19 și ar fi practic imposibil ca trupurile lor să fie repatriate.

Se pare că mai există cazuri de maramureșeni infectați cu COVID-19 în întreaga Italie.

Sighet 247 face un apel către toți locuitorii orașului Borșa, dar și a întregului județ Maramureș, ca, în cazul în care s-au întors de curând din zonele afectate de COVID-19 să respecte cu strictețe măsurile de autoizolare și să nu intre în contact cu nimeni, pentru a nu-i infecta. Doar respectând instrucțiunile autorităților vom reuși să trecem mai ușor peste această grea încercare la care suntem supuși cu toții în această perioadă.

SURSA Sighet 247

ACTUALIZARE 1

Una dintre cele două surori ar fi împlinit mâine 80 de ani și nu suferea de nicio boală, conform familiei, iar cealaltă soră avea 75 de ani și suferea din păcate de o boală incurabilă. Familiei încă nu i s-a comunicat care vor fi proceduri de înhumare a celor două surori.

ACTUALIZARE 2 – Ministerul Afacerilor Externe

În contextul informațiilor din mass-media care menționează decesul, în Republica Italiană, a două persoane de cetățenie română ca urmare a infecției cu COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma demersurilor Ambasadei României la Roma și ale Consulatului General al României la Milano, autoritățile italiene au confirmat, până în prezent, decesul unui cetățean român ca fiind cauzat de infecția cu COVID-19, pe fondul unor afecțiuni medicale pre-existente.

Situația cetățenilor români din Italia rămâne o prioritate permanentă pentru misiunea diplomatică și oficiile consulare ale României din Italia și orice informație cu privire la cetățenii români din Italia va fi comunicată public de către Ministerul Afacerilor Externe imediat ce aceasta va fi confirmată de către autoritățile italiene, care se concentrează, în prezent, în contextul situației extraordinare existente în Republica Italiană, cu toate eforturile și resursele umane, pe activitățile de salvare și tratament ale persoanelor infectate cu COVID-19.

Te-ar putea interesa

E ÎN STARE DE ȘOC: Minorul de 16 ani a povestit clipele de coșmar în timp ce polițiștii trăgeau cu pistoalele (VIDEO)

Vasile Dale

FOTO: PET-uri, gunoaie şi crengi blochează Ronişoara în zona Muzeului Satului din Sighetu Marmaţiei

Redactie

EXCLUSIV FOTO: Tragedie în Urmeniș – Un tânăr de 20 de ani a fost găsit spânzurat pe prispa casei (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult