BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul Istoric

S-a deschis centrul de carantină nr. 3 la o pensiune din oraș. Mai mulți consilieri cer DSP Maramureș să nu mai trimită persoane sub carantină în Sighet


Situație tensionată la nivelul municipiului Sighet: tocmai s-a deschis centrul de carantină cu nr. 3, la o pensiune aflată la ieșirea din municipiu spre Sarasău. De curând, la acest centru au fost trimiși de către Direcția de sănătate publică Maramureș (DSP) un număr de 11 persoane, sosite din zonele Europei cu cod roșu de coronavirus de tip nou COVID-19 și în orele următoare urmează să sosească și mulți alții.

Se vorbește de înființarea a încă unul sau două centre de carantină în Sighet.

Mai mulți consilieri locali sigheteni solicită DSP Maramureș să nu mai trimită persoane care urmează să fie puse sub carantină în municipiul Sighet. De altfel, marea majoritate a sighetenilor s-a arătat împotriva primirii în oraș a unui număr mare de cetățeni români sosiți din toate colțurile Europei și care trebuie puși sub carantină.

„Consider că numărul de persoane puse sub carantină în municipiul Sighet este deja mult prea mare. Riscăm, ca în caz de izbucnire a epidemiei de coronavirus la nivelul municipiului Sighet, Spitalul municipal să nu facă față și să nu îi poată trata nici pe sigheteni și nici pe cei aflați sub carantină. Simpla prezență a unui număr foarte mare de persoane aflate sub carantină în Sighet, consider că este un pericol grav la adresa sănătății locuitorilor din municipiu”, a declarat consilierul local Iuga Nicolae pentru Sighet 247.

„Ca cetățean al orașului, sunt îngrijorată de numărul mult prea mare de persoane puse sub carantină. Capacitatea orașului nu mai suportă să mai fie aduse și alte persoane, având în vedere posibilitățile limitate ale Spitalului municipal Sighet”, a declarat pentru Sighet 247 Ildiko Ibolya Beres, viceprimarul municipiului Sighet.

„Am luat la cunoștință de nemulțumirile a unui număr mare de sigheteni care se învecinează cu centrele de carantină din oraș, solicit DSP Maramureș să oprească de îndată dirijarea către municipiul nostru a acestor persoane (cele ce urmează să fie puse sub carantină – n.r.) deoarece consider că ce-i prea mult e prea mult. DSP-ul nu trebuie să vadă Sighetul ca fiind un sat fără câini. DSP-ul acum nici nu se consultă cu autoritățile locale, luând de unii singuri decizii care ne afectează pe noi în mod direct. Mă întreb, nu cumva este vorba de vreun interes al unor proprietari de unități de cazare din Sighet ca DSP să le asigure clienți, având în vedere că aceștia primesc suma de 240 lei / zi / persoană pentru cazare și trei mese?”, a declarat consilierul local Gavrilă Mihali pentru Sighet 247.

„Solicit DSP Maramureș să nu mai trimită în Sighetu Marmației persoane care urmează să fie puse sub carantină, având în vedere numărul deja foarte mare al acestora prezenți în Sighet, care se apropie de 200 de persoane. DSP Maramureș ar trebui să colaboreze cu Comitetul local pentru situații de urgență din Sighet într-un mod eficient și să sisteze trimiterea altor cazuri în oraș”, a declarat consilierul local Daniela Onița Ivașcu pentru Sighet 247.

„Consider că numărul persoanelor aduse sub carantină în Sighet este deja unul mult prea mare pentru capacitatea orașului și riscăm, ca în cazul în care vor apărea multe cazuri de infecție cu coronavirus, să nu mai putem face față. În situația în care numărul de infectare va fi mare, Spitalul municipal Sighet nu va putea asigura tratamentele necesare pentru toți. Cred că sunt și alte zone în care aceste persoane ar putea fi trimise, localități unde există unități spitalicești”, a declarat consilierul local Eugenia Godja pentru Sighet 247.

SURSA Sighet 247

Te-ar putea interesa si

ATENŢIE ŞOFERI semaforul la nivelul cu cale ferată din Hideaga nu funcţionează! ASIGURAŢI-VĂ înainte să treceţi!

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO / ACTUALIZARE: A ajuns cu maşina în copaci pe Valea Romană. Doi tineri răniţi

Vasile Dale

ANUL CENTENARULUI MARII UNIRI: Ceremonial militar și religios în Sighetu Marmației (VIDEO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.