Eveniment

CORONAVIRUS: În Maramureş sunt în izolare la domiciliu 2845 de persoane şi în carantină 421

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, poliție de frontieră, dar și polițiștii locali verifică în județul Maramureș respectarea măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii infecției cu noul Coronavirus –Covid 19.

De asemenea, aseară au fost organizate acțiuni preventive pentru respectarea prevederilor din Ordonanța Militară nr.2/2020 cu privire la circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22.00 -6.00, dar și pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică la nivelul unităților administrativ-teritoriale.

Efectivele structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne au fost angrenate în 135 de misiuni pentru menținerea ordinii publice la unitățile spitalicești, respectarea măsurilor de interdicție cu privire la izolarea la domiciliu de către persoanele aflate în evidențe, fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor reveniți în țară, verificarea respectării interdicțiilor impuse după declararea stării de urgență societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate.

Au fost verificate pentru respectarea măsurii de interdicție aproximativ 2000 de persoane care sunt în izolare la domiciliu. S-au aplicat 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 14.300 lei, din care trei pentru nerespectarea măsurilor de izolare în context, două pentru fapte de natură economică și cinci sancțiuni în context.

Prefectul Nicolae-Silviu Ungur a solicitat autorităților administrației publice locale, dar și instituțiilor publice deconcentrate, respectiv echipelor de intervenție din serviciile de utilitate publică să respecte Regulamentul cu privire la datele cu caracter personal ale persoanelor care sunt în carantină sau izolare, ca și măsură stabilită și aplicată pentru limitarea răspândirii COVID-19.

La nivelul județului sunt în izolare la domiciliu 2845 de persoane, statistică ce include si membrii familiei.

În carantină sunt 421 de persoane, venite din Italia, din zona roșie, care în conformitate cu procedurile operaționale au intrat în carantină instituționalizată. Atragem atenția, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.2/2020, că persoanele izolate la domiciliu, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locația în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităților competente, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate și sunt conduse de forțele de ordine publică și plasate în carantină instituționalizată, sub pază.

Pentru creșterea gradului de siguranță publică pentru cetățeni, toate efectivele din sistemul de siguranță și ordine publică din județul nostru sunt la datorie și acționează în sistem integrat.

Te-ar putea interesa si

CERTAŢI CU LEGEA: Şoferi băuţi, unul urmărit în trafic la Finteuşu Mic, un altul prins la volan fără permis

Redactie

VIDEO: Situație HALUCINANTĂ la un peco din Seini – Taxează aerul în loc de combustibil

Vasile Dale

Soţul lui Pintea: Circulă pe Facebook o poză cu soţia mea la un bal. Dacă se ajunge aici cu minciuna, nu ştiu ce să mai spun

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.