Maramuresul Istoric

În timp ce primarul din Sighet doarme, iar familia sa vinde măști din cârpă fără nicio eficiență, primarul Băii Mari suspendă facturile la apă

În contextul crizei generate de creșterea numărului de îmbolnăviri cu Coronavirus, Administrația Publică Locală a Municipiului Baia Mare continuă să vină cu noi și noi măsuri pentru a sprijini cetățenii.

În sedința de îndată a Consiliului Local al Municipiului Baia Mare din data de 24 martie a fost adoptată, la inițiativa primarului Cătălin Cherecheș, amânarea plății contravalorii serviciilor de apă si canalizare pentru lunile martie, aprilie, mai și iunie.

În timp ce Primarul din Baia Mare vine cu aceste măsuri pentru a-și ajuta cetățenii, Primarul din Sighet, Horia Scubli, nu face absolut nimic în acest sens. Ba, mai mult, familia sa caută să beneficieze de pe urma crizei cauzate de pandemia de COVID-19 – firma „Casa Perdelelor” (patron fiind fiul Primarului) s-a „reprofilat” și confecționează și vinde așa-zise „măști de protecție” din material textil, măști reutilizabile.

Aceste măști nu sunt omologate și nu au un grad de protecție certificat (FFP1, FFP2 etc.), fiind pur și simplu un obiect decorativ, un accesoriu vestimentar, că tot e la modă să purtăm măști pe față.

Organizația Mondială a Sănătății a arătat că măștile confecționate artizanal din bumbac, tifon, alte materiale textile au EFICIENȚĂ ZERO în protecția împotriva CODVID-19.

Primarul municipiului Sighet a mai șocat printr-o declarație făcută în urmă cu aproximativ o săptămână, în sensul că a intrat într-un centru de carantină fără nicio protecție și că virusul nu este așa periculos pe cum se spune.

Sursa Sighet247

Te-ar putea interesa si

Intervenție la Vişeu de Sus: Salvamontiştii au intervenit pentru salvarea unui bărbat de 81 de ani care s-a răsturnat cu ATV-ul

Redactie

EXCLUSIV FOTO: ”Dorel de Borșa” – Un macaragiu a reușit contraperformanța de a-și răsturna utilajul!

Vasile Dale

EXCLUSIV: Biciclist accidentat grav la Moisei. Șoferul a fugit și este căutat de poliție – actualizare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.