Maramuresul IstoricRecomandate

SIGHET – S-a deschis Centrul de carantină nr. 5. Între timp, primul centru de carantină a fost lichidat


În cursul zilei de 28 martie a.c. s-a deschis un nou centru de carantină pentru românii sosiți din străinătate. Conform prevederii Ordonanței militare nr. 3 / 24 martie a.c., toți cetățenii români trebuie să intre în carantină instituționalizată, indiferent din țara din care vin, din cauza riscului ca aceștia să fie purtători ai coronavirusului COVID-19.

Astfel că în Sighet s-a deschis acest nou centru de carantină, la un motel situat la intersecția străzilor G-ra Mociulschi cu Pandurilor.
În acest centru au fost cazați români veniți din străinătate în ultimele zile și care sunt originari din zona Maramureșului Istoric.

Între timp, Centrul de carantină nr. 1 de la internatul Liceului Tehnologic „Forestier” din Sighet a fost închis, toți cei cazați fiind externați, în condițiile în care nu li s-a efectuat cel de-al doilea test. Aceștia au primit „liber” de la DSP, primind o hârtie în acest sens care le permite libera circulație, în condițiile OM 3 / 24 martie 2020.

Din păcate, dezastrul și rămas în urmă și pagubele generate de către cei cazați vor trebui suportate de către autoritatea locală sigheteană. Mormane de de gunoi tronează atât în internatul liceului, cât și în preajma acestuia. Din păcate, gunoiul din centru nu poate fi ridicat de către prestatorul de servicii de salubritate, Herodot Grup SRL, din cauză că este considerat ca fiind deșeu periculos (posibil contaminat). Urmează ca o firmă specializată în deșeuri periculoase să vină să ridice gunoiul, pentru a fi transportat și incinerat, cel mai probabil la Dej (jud. Cluj).

Se pare că primarul municipiului Sighet, ing. Horia Scubli, nu este foarte insistent ca acea firmă specializată să vină să ridice acele deșeuri. Cel mai probabil că, în lipsa de acțiune a primarului, va interveni prefectul județului pentru ca deșeurile respective să fie ridicate. Până va veni acea firmă, deșeul „posibil contaminat” este împrăștiat de câinii vagabonzi și vânt, spre disperarea locuitorilor din zonă, cărora le este frică să nu se infecteze din cauza gunoiul care deja mustește.

SURSA FOTO pentru Centrul de carantină nr. 1: Atac la Cenzură

Sursa Sighet247

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Tragedie în Baia Mare. Un adolescent a fost găsit spânzurat cu un lanț folosit la legarea animalelor – ACTUALIZARE (3)

Redactie

FAPTE ŞI CONSECINŢE: Poliţiştii, în dialog cu elevii din Sighetu Marmaţiei

Vasile Dale

PERCHEZIŢII: Evaziune fiscală de 450.000 euro descoperită de poliţiştii de la economic din Maramureş

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.