Important

În Maramureș sunt izolate la domiciliu 3.143 de persoane. O persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu a fost introdusă în carantină instituționalizată

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au executat 123 de misiuni, în ultimele 24 de ore, pe raza județului Maramureș.

Cele 405 efective angrenate au procedat prin misiuni specifice la verificarea respectării interdicțiilor stabilite prin ordonanță militară de izolare la domiciliu, pe o perioadă de 14 zile, a persoanelor aflate în evidență, fluidizarea traficului rutier și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au revenit în țară prin punctele de trecere a frontierei de stat, controale în domeniul combaterii criminalității economice, verificarea interdicțiilor impuse societăților comerciale și persoanelor fizice autorizate, după declararea stării de urgență, depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu.

S-au aplicat 224 de sancțiuni contravenționale în valoare de 351.950 lei pentru nerespectarea măsurilor de izolare la domiciliu, pentru fapte de natură economică și altele în context.

A fost identificată o persoană care nu a respectat măsura izolării la domiciliu și a fost introdusă în carantină instituționalizată, cu suportarea cheltuielilor aferente, conform reglementărilor stabilite prin ordonanță militară.

De asemenea, au fost sancționate 202 persoane care nu au respectat interzicerea circulației în afara locuinței/gospodăriei în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3. În județul Maramureș sunt izolate la domiciliu 3143 de persoane, statistică ce include și membri familiei. În carantină sunt 876 de persoane, venite în țară din state aflate în zona de risc roșie și care conform procedurilor stabilite au intrat în carantină instituționalizată.
Prin ordin al ministrului sănătății publicat în Monitorul Oficial al României nr. 263/2020, Spitalul de Pneumoftiziologie ”Nicolae Rușdea” din Baia Mare a fost stabilit spital suport pentru pacienții infectați cu COVID-19.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, recomandările specialiștilor cu privire la măsurile de distanțare socială și de igienă. De asemenea, le recomandăm să se informeze doar din surse oficiale. Precizăm faptul că situațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19 și numărul de teste efectuate sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar putea interesa si

CIOLT: Festivalul Concurs de muzică populară „Florile Chioarului”, a doua zi de Rusalii

Redactie

COD GALBEN: Atenţionare meteo de vreme rea în Maramureş

Vasile Dale

FOTO: Trimis înapoi în Germania: Un maramureșean aducea cu duba 1400 kg de haine uzate pentru o firmă din Baia Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.