BREAKING NEWSEveniment

BILANŢ: Aproape 1.000 societăţi comerciale şi persoane fizice verificate de poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice

Încă din momentul în care a fost emisă Ordonanță Militară nr.1, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice au luat toate măsurile pentru verificarea respectării prevederilor impuse agenților economici. Zilnic, inclusiv în weekenduri, poliţiştii au organizat acțiuni de monitorizare a societăților comerciale și a agenților economici.
Prioritatea acestor acțiuni a fost verificarea agenților economici din domeniul servirii și consumului de produse alimentare și băuturi alcoolice și nealcoolice în cadrul unor restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice, dar și în domeniul jocurilor de noroc, a îngrijirii personale, stomatologice și în centre comerciale de pe raza întregului județ. În toată această perioadă au fost efectuate controale şi la societăți comerciale care oferă spre vânzare produse alimentare și nealimentare.
Astfel, în perioada 16 martie – 02 aprilie, poliţiştii au efectuat controale la aproape 1 000 de societăți comerciale și persoane fizice. În urma controalelor la 785 societăți comerciale și 184 persoane fizice s-au aplicat 108 sancţiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 435 000 de lei.

Dintre acestea trei sancțiuni au fost aplicate pe linia O.U.G. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă, constatându-se că în principiu agenții economici de pe raza judeţului nostru respectă reglementările privind instituirea stării de urgenţă. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pentru abateri de la O.U.G. 28/1999 privind obligativitatea agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi pentru încălcări ale prevederilor Legii Nr. 12/1999 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

De asemenea, în cadrul activităților desfășurate în această perioadă au fost confiscate produse în valoare de aproximativ 18 000 de lei (inclusiv măşti chirurgicale şi recipiente cu soluţie pentru dezinfectare pentru care nu au putut fi prezentate documente legale) și au fost ridicate diferite sume de bani, în valoare de 25 332 de lei.
Totodată au fost constatate 3 infracțiuni de contrabandă, fiind întocmite dosare penale, iar sub coordonarea procurorului se continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în activitatea infracțională.
Poliţiştii vor continua astfel de acţiuni şi în perioada care urmează.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Un centru/fundație care ar funcționa ilegal descoperit în Baia Mare (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Supă de carne cu legume și… PENE pentru o mămică de la Secția Născuți Prematuri a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare. Managerul unității medicale ”a luat foc” și a dispus o anchetă

Vasile Dale

SMART ELEPHANT BOOKS aduce în România franciza ElefantulMeu.ro – Cărți personalizate pentru copii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.