Maramuresul Istoric

GALERIE FOTO: Polițiști, prezenți la schimbul de tură pe platforma CPL pentru a evita aglomerația. Din păcate, fără anumite decizii ale CLSU, misiunea este imposibilă

De la începutul pandemiei, cel mai risc în Sighetu Marmației de infectare în masă cu COVID-19 îl reprezintă efectuarea schimbului de tură pe platforma CPL. În fiecare zi, la efectuarea schimbului de tură, în special în jurul orelor 15:00, există o aglomerație de mii de oameni. Două-trei persoane dacă sunt infectate, există un risc real ca sute de persoane să fie infectate.

Acest scenariu sumbru dacă se împlinește, întregul oraș va intra în carantină totală, iar numărul total al infectaților va fi cu miile și decesele în numărul sutelor.

Din păcate, fără anumite decizii ale CLSU, misiunea este una impo
Deși o parte dintre consilierii locali sigheteni au cerut public operatorilor de pe platforma industrială să oprească activitatea pentru câteva săptămâni cu scopul de a reduce riscul de infectare cu COVID-19, din păcate marea lor majoritate nici nu au dorit să audă.

În data de 10 aprilie a.c. între orele 14:30 şi 15:30, la efectuarea schimbului s-au prezentat două echipaje de poliție, asistate de două echipaje de poliție locală, pentru a încerca să fluidizeze afluirea și defluirea muncitorilor, însă din păcate cu un succes limitat.

Deși muncitorii în marea lor majoritate s-au conformat indicațiilor polițiștilor, în actualul sistem de organizare a schimbului de tură este imposibil să se evite aglomerările de oameni.

Consilierul local Nicolae Iuga propune următoarea soluție pentru rezolvarea situației: „Comitetul local pentru situații de urgență trebuie să se întrunească de îndată și să decidă următoarele:

  1. Debarcarea / îmbarcarea muncitorilor la efectuarea schimbului de tură trebuie să se desfășoare obligatoriu în incinta combinatului, iar autobuzele să fie dispuse la distanțe considerabile unul față de celălalt. Astfel am evita crearea unor mulțimi de oameni și situațiile în care cei ieșiți din tură stau la grămadă la chioșcurile alimentare și la magazinele din fața combinatului.

2 Trebuie dispusă interzicerea părăsirii incintei combinatului de către muncitori la efectuarea schimbului, cu excepția celor care se deplasează pe jos / cu bicicleta sau autoturismul personal. Aceștia din urmă trebuie lăsați să iasă din combinat în grupuri mici de persoane iar în fața platformei industriale două echipaje de poliție sunt suficiente a se asigura că cei care ies își continuă deplasarea și nu se opresc pentru a forma grupuri mari de oameni.

  1. Echipajele de Poliție trebuie instruite să nu ceară adeverințele de angajator ale personalului muncitor, ci singurul lor scop este de a se asigura că oamenii sunt în deplasare continuă și se îndepărtează de platforma industrială.

Dacă aceste măsuri vor fi puse în aplicare, reducem foarte mult riscul răspândirii noului coronavirusului COVID-19”, a declarat pentru Sighet 247 consilierul local.

Sursa Sighet247

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO SCANDALOS: DEZASTRU ECOLOGIC PE VALEA VIȘEULUI – Deșeurile menajere depozitate lângă albia râului. Ne-a mințit președintele CJ Maramureș? – ACTUALIZARE

Vasile Dale

EXCLUSIV CITITORI – Scandal cu cuțite și topoare la Poienile de Sub Munte a doua zi de Crăciun pe rit vechi (actualizare – ce spun poliţiştii)

Vasile Dale

INCIDENT GRAV LA POIENILE DE SUB MUNTE: O femeie din Poienile a fost bătută crunt de cumnat (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.