BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

INCIDENT GRAV LA SIGHET / ACTUALIZARE: Polițiștii sunt acuzați că au bătut un tânăr și l-au dus la nebuni. Arestat preventiv

Incident grav la Sighetu Marmației. O femeie acuză public pe facebook mai mulți agenți ai Poliției Municipiului Sighetu Marmației că i-ar fi bătut fiul fără motiv.

”Așa bate Poliția din Sighetu Marmației după care te duce pe sus la nebuni. Mi-ați spart și ușa. Am și video cum s-a întâmplat tot. Nu ați avut mandat” scrie femeie pe pagina de socializare.

”Fiul meu era în pijama când au venit. Au spart ușa și l-au luat pe sus. Au spus că a sărit cu cuțitul la ei. Nici vorba. Fiul meu era în pijama. Mi-au spart ușa metalică și l-au tras afară. Acolo l-au bătut și l-au dus la nebuni. Astăzi mi s-a spus că l-au arestat” ne-a declarat mama băiatului.

Actualizare – IPJ Maramureș

Ieri dimineață, la ora 04.15, polițiștii din Sighetu Marmației au fost sesizați că într-un apartament de pe strada Unirii se dă o petrecere și mai mulți tineri se manifestă zgomotos, tulburând liniștea publică.

De urgență, la fața locului s-a deplasat patrula de ordine și siguranță publică care a constatat că cele sesizate se confirmă. În apartament se aflau mai multe persoane, iar proprietarul, în vârstă de 35 de ani, era în stare de ebrietate și se manifestă violent verbal și fizic. Acesta a refuzat să colaboreze, a adresat cuvinte și expresii jignitoare și i-a amenințat pe polițiști, având în mâini un cuțit. Conform procedurilor legale polițiștii l-au imobilizat, încătușat și condus la sediul poliției.
Întrucât a continuat să aibă un comportament recalcitrant, polițiștii au dispus internarea sa la Spitalul din Sighetu Marmației.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de ultraj, iar azi, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighet Marmației a dispus prezentarea sa instanței cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii au continuat verificările și au identificat alte șase persoane care s-au aflat în imobil, toate fiind sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice.

Actualizare – Arestat preventiv pentru ultraj

Ieri, în jurul orei 16.00, Judecătoria Sighetu Marmaţiei a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a bărbatului de 35 de ani din Sighetu Marmaţiei, cercetat pentru comiterea infracţiunii de ultraj.

Acesta a fost depus la Centru de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş.

Se continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Actualizare – Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei a fost înregistrat, la data de 14.04.2020, un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de ultraj, faptă prevăzute şi ped. de art. 257, alin. 1 şi 4 Cod penal  rap. la art. 206, alin. 1 din Codul penal, constând în aceea că în noaptea de 13/14.04.2020 în jurul orelor 04:14, Poliţia Municipiului Sighetu Marmaţiei a fost sesizată cu privire la faptul că locatarii aflaţii într-un apartament din loc. Sighetu Marmaţiei tulbură grav liniştea şi ordinea publică. O patrulă de poliţie s-a deplasat la faţa locului, constatând că în apartament are loc o petrecere, la care participau mai mult de 8 persoane, iar agenţii de poliţie au  solicitat persoanelor prezente să înceteze activităţile desfăşurate, moment în care o persoană a devenit recalcitrantă, a luat un cuţit şi a ameninţat pe unul din agenţii de poliţie.  

În cauză, la data de 15.04.2020, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de numitul CS.A., cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj, faptă prevăzute şi ped. de art. 257, alin. 1 şi 4 Cod penal  rap. la art. 206, alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 41 din Codul penal, şi tot la aceiaşi dată Judecătoria Sighetu Marmaţiei a dispus arestarea susnumitului pe o durată de 30 de zile.

Organele de poliţie au reuşit să identifice şase persoane care au participat la petrecere, aplicându-le sancţiuni contravenţionale pentru încălcarea dispoziţiilor prevăzute de OM 2/2020.

Precizăm faptul că activităţile procedurale efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au drept scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale, precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.

Comenteaza cu Facebook

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE: Un băimărean s-a înecat aseară la Costinești (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

SIGHETU MARMAŢIEI: Percheziţii în cartierul Bogdan Vodă (ACTUALIZARE)

Redactie

FOTO: Rezultat istoric pentru un elev din zona Vișeu la matematică

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.