BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: CE PANDEMIE, CE CORONAVIRUS? ÎN JOIA MARE, îmbulzeală și nebunie în Piața Agroalimentară din Sighetu Marmației

Toate sfaturile pe care Grupul de Comunicare Strategică le-au făcut publice în ultimele 24 de ore în ceea ce privește ieșirea cetățenilor la cumpărături sunt pur și simplu CĂLCATE ÎN PICIOARE la Sighetu Marmației.

Exemplu elocvent este situația din JOIA MARE din Piața Agroalimentară Sighetu Marmației. Acolo oamenii pur și simplu se calcă în picioare, fără nicio măsură de distanțare socială. Dacă unii poartă măști și mănuși, alții în schimb ignoră cu desăvârșire orice măsură de prevenție.

Cititorul care ne-a trimis imaginile video și fotografiile realizate astăzi în jurul orei 12 ne-a spus că nu a văzut nici măcar ”un picior” de polițist, jandarm sau altă forță de ordine în piața respectivă.



Imaginile video nu necesită niciun comentariu. Totuși după ce le vizionați vă recomandăm să citiți sfaturile primite de la Grupul de Comunicare Strategică.

Deplasarea la cumpărături:

● Dacă aveți până în 65 de ani, încercați pe cât de mult posibil să evitați intervalul orar 11:00-13:00 pentru cumpărături. Este extrem de important ca persoanele din grupele de vârstă vulnerabile să folosească acest interval ca să-și achiziționeze alimentele necesare.

● Faceți o listă înainte de a pleca la cumpărături pentru a limita cât mai mult timpul petrecut în magazine sau piețe.

● Mergeți singur la cumpărături dacă este posibil și optați pentru un interval orar cu risc scăzut de aglomerație!

● Încercați să-i ajutați pe cei vârstnici sau vulnerabili din familie sau chiar pe vecinii dvs. din aceste categorii de risc. Mergeți dumneavoastră la cumpărături pentru ei dacă acest lucru este posibil.

● Folosiți masca de protecție și, dacă este posibil, mănuși chirurgicale în timpul pe care îl petreceți la cumpărături.

● Evitați aglomerațiile de la raft sau cozile din piețe și reveniți atunci când este mai liber! Producătorii și distribuitorii de alimente au dat repetate asigurări că nu există probleme cu stocurile din magazine și piețe.

● Încercați tot timpul să păstrați distanța fizică față de alte persoane din magazin sau din piață. Evitați orice contact direct.

● Respectați indicațiile personalului din magazine sau din piețe cu privire la distanțarea fizică sau la limitarea numărului de persoane din incintă!

● Este preferabil să optați pentru plata cu cardul pentru a nu intra în contact direct cu bancnote și monede.

● Apelați la cumpărăturile online în măsura în care aveți această opțiune!

● Este de preferat să dezinfectați ambalajele produselor cumpărate înainte de a le despacheta și să spălați fructele și legumele înainte de a le depozita.

● Purtați cu dumneavoastră șervețele nazale și dezinfectant pentru mâini și folosiți-le de fiecare dată când aveți nevoie.

● Dacă aveți simptome de răceală ușoară sau nu vă simțiți bine, evitați să mergeți la cumpărături sau în zone publice!

● Întotdeauna spălați-vă mâinile imediat ce intrați în casă!

Comenteaza cu Facebook

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Scandal la Bârsana în parcarea unui restaurant. Polițiștii i-au cerut unui bărbat să nu filmeze, însă alții filmau fără nicio problemă

Vasile Dale

MANDATE DE EXECUTARE: După gratii pentru infracţiuni rutiere

Redactie

AVERTIZARE METEO: Cod galben de ploi torenţiale prelşungit în Maramureş până vineri dimineaţa

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult