În această seară la biserica ortodoxă din Recea a avut loc slujba de sfinţire a Paştilor. Conform informaţiilor noastre mai multe echipaje de poliţie au intrat în biserică iar în interiorul lăcaşului de cult ar fi găsit 32 de persoane.

S-a trecut la identificarea acestora. Se pare că ar fi vorba, alături de preot, de cantor, diaconi, clerici, dar şi numeroşi enoriaşi.

Deocamdată nici poliţia, nici CJSU nu au confirmat informaţiile, însă sursele noastre spun că s-a întocmit dosar penal pe numele preotului, iar ceilalţi au fost amendaţi cu câte 2000 de lei fiecare.
Să mai spunem şi faptul că surse din rândul autorităţilor locale susţin că toate persoanele din biserică ajutau la tăierea pâinii pentru Paşti şi toţi aveau măşti şi mănuşi de protecţie.

Actualizare – CJSU Maramureş

Polițiștii maramureșeni care se aflau în misiune și efectuau activități de patrulare pe raza unei localități au constatat că în biserică se oficia o slujbă religioasă, unde au participat mai mulți cetățeni. Oameni legii au solicitat întreruperea slujbei religioase, iar preotul a fost sancționat contravențional cu suma de 20000 de lei pentru nerespectarea prevederilor ordonanței militare. De asemenea, în lăcașul de cult au fost identificate alte 31 de persoane. Polițiștii efectuează verificările necesare pentru a stabili și identifica câte dintre acestea au avut atribuții pentru oficierea slujbei religioase, respectiv pentru Paști (pregătirea pâinii binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă și vin). urmând ca celelalte persoane, care au asistat la acest serviciu, să fie sancționate contravențional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.