Maramuresul Istoric

VINEREA MARE ÎN SIGHETU MARMAŢIEI: Măsuri speciale în piața agroalimentară pentru respectarea distanțării sociale


În cadrul ședinței operative a executivului Primăriei municipiului Sighetu Marmației, având în vedere aglomerația ce s-a format în cursul zilei de ieri (16 aprilie a.c.), s-au luat câteva decizii cu privire la respectarea distanțării sociale și evitarea aglomerației de oameni în cadrul pieței.

În cursul zilei de astăzi, 17 aprilie a.c. s-a dispus ca forțele de ordine să acționeze pe întreg parcursul zilelor de astăzi și mâine în zona pieței agroalimentare din Sighet. Astfel, în piață vor acționa trei echipaje, unul la intrare, unul la ieșire și unul în interiorul pieței pentru asigurarea distanțării sociale între piețari și cumpărători. Echipajele vor fi formate din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, asistați de polițiști locali.

O altă decizie a fost adoptată la propunerea consilierului local Dacian Ghenț: între orele 10:45 – 13:00, prioritate la intrarea în piață o vor avea persoanele cu vârste de peste 65 de ani. În acest sens, autoritățile fac un apel către cumpărătorii sub 65 de ani să evite acest interval orar, iar, dacă nu este posibil, să aibă în vedere timpi mari de așteptare la intrarea în piață.

Implementarea măsurilor va fi asigurată și de către personal angajat aparținând SPG Urbana, administratorul pieței agroalimentare din Sighet.

La propunerea consilierului local Nicolae Iuga, echipaje ale forțelor de ordine vor acționa în zona supermarketurilor pentru a asigura fluidizarea fluxului de cumpărători și a acționa împotriva cerșetorilor. De asemenea, cumpărătorii sunt rugați să aibă în vedere că cei cu vârste peste 65 de ani sunt prioritari la intrarea în supermarketuri între orele 11:00 – 13:00, vând în vedere că acesta este intervalul orar în care pot ieși din casă pentru cumpărături.

Sighet247

FOTO: Arhivă.

Te-ar putea interesa si

CAMPANIE – Dan Barna, candidatul Alianței USR Plus la președinție, în Sighetu Marmației și în Baia Mare

Vasile Dale

URMARE ACCIDENT VISEU: SOFERUL CARE A OMORAT UN POLITIST DE FRONTIERA A FOST RETINUT. ERA BAUT LA VOLAN (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

MANDATE DE ARESTARE EUROPENE: Un bărbat și o femeie din Borșa, arestaţi pentru agresiune sexuală

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.