Important

PENTRU NERESPECTAREA ORDONANŢELOR MILITARE: 99 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei au fost sancţionare

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, polițiștii locali și ale Ministerului Apărării Naționale au executat în sistem integrat 54 de misiuni, în ultimele 24 de ore, pe raza județului.

Cele 148 de efective angrenat au acționat pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru asigurarea pazei locațiilor de carantinare, pentru verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

Pentru executarea misiunilor au fost utilizate 29 mijloace de mobilitate. Au fost verificate peste 150 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu.

S-au preluat din punctele de trecere a frontierei de stat și conduse în carantină instituționalizată 15 persoane venite din state aflate în zona roșie de risc.

Au fost aplicat 146 de sancțiuni contravenționale în valoare de 223895 lei pentru nerespectarea prevederilor legale.

În perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 99 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020.

În județ sunt conform datelor centralizate la Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș 15 locații de carantinare.

Sunt în izolare la domiciliu 127 de cetățeni, statistică ce include și membri familiei. În carantină se află 279 de persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu prevederile legislației în vigoare au intrat în carantină instituționalizată.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști.

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul Coronavirus este importantă purtarea în spații publice a măștii de protecției sau a altor materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului.

Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul Coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Petrecere de Secret Santa spartă de polițiștii din Baia Mare în zona Baraj Firiza – actualizare

Vasile Dale

Adrian TODORAN: Reducem prețul apei cu 30% și scădem nivelul taxelor și impozitelor mărite fără temei, în ultimul an. Din respect pentru FAMILIILE băimărenilor

Redactie

Deputatul Adrian Todoran este pentru familia creștină: ”Fără căsătorii între persoane de același sex”

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult