Important

67 de misiuni ale echipajelor MAI şi MApN

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, ale Ministerului Apărării Naționale și polițiștii locali au executat, în ultimele 24 de ore, pe raza județului, în sistem integrat 67 de misiuni, Au fost angrenate 152 de efective care au acționat pentru asigurarea pazei locațiilor de carantinare, pentru depistarea și identificarea persoanelor care se sustrag măsurii de izolare la domiciliu, pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru fluidizarea circulației rutiere și escortarea convoaielor alcătuite din vehicule ale cetățenilor care au venit în țară, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru verificarea respectării de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate a interdicțiilor impuse prin ordonanțele militare.

În executarea misiunilor au fost utilizate 47 mijloace de mobilitate.

Au fost verificate peste 200 de persoane cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Din punctele de trecere a frontierei de stat au fost preluate și conduse în carantină instituționalizată 12 persoane venite din state aflate în zona roșie de risc. S-au aplicat pentru nerespectarea prevederilor legale 54 de sancțiuni contravenționale în valoare de 71190 lei.
Pe perioada executării misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional 40 de persoane care nu au respectat interzicerea deplasării în afara locuinței/gospodăriei, în conformitate cu prevederile Ordonanței Militare nr.3/2020.

Sunt 14 locații de carantinare, conform datelor centralizate în Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Maramureș. În izolare la domiciliu se află 210 cetățeni, statistică ce include și membri familiei. Sunt în carantină 319 persoane venite în țară din state situate în zona roșie de risc și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte prevederile ordonanțelor militare, normele de igienă și de distanțare socială/fizică recomandate de către specialiști.

De asemenea, pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecției cu noul Coronavirus este importantă purtarea în spații publice a măștii de protecției sau a altor materiale vestimentare pentru acoperirea gurii și a nasului.

Reamintim cetățenilor să se informeze doar din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări linia TELVERDE, 0800.800.358.

Populația trebuie să înțeleagă, în această perioadă de minivacanță, că acțiunile fiecăruia dintre noi îi pot afecta pe ceilalți, iar prin comportament preventiv și conduită responsabilă reducem riscul de expunere la noul Coronavirus.

Informațiile referitoare la persoanele infectate cu COVID-19, starea de sănătate, numărul de teste sunt comunicate la nivel central de către Grupul de Comunicare Strategică.

Te-ar putea interesa si

Consiliul Județean Maramureș – reprezentat la prima ședință a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Regional Nord-Vest 2021-2027

Redactie

VIDEO: Sute de copii în Centrul Vechi, Ziua Poliției Române

Redactie

ŞCOALA ÎN SIGURANŢĂ: Poliţiştii urează tuturor elevilor un an şcolar încununat de succese şi împliniri

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult