Important

COMERŢ ILICIT: Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au luat la puricat peste 100 de agenţi economici din judeţ

Ieri, 12 mai, poliţiştii specializaţi în investigarea criminalităţii economice au continuat acţiunile pentru verificarea respectării prevederilor Ordonanței Militare şi pentru prevenirea răspândirii COVID-19. De această dată au fost verificate 120 de societăți comerciale și 32 persoane fizice care desfășoară activităţi comerciale pe raza județului Maramureș.

Acțiunea a fost derulată de 23 poliţiştii cu 8 autospeciale din dotare, iar neregulile constatate au impus aplicarea a 9 sancţiuni contravenţionale. Cele mai multe dintre acestea fiind pe linia O.U.G. 28/1999 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi pe linia Legii 12/1990 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale.
Valoarea amenzilor aplicate a fost de 16.000 de lei şi ca măsură complementară s-a dispus ridicarea unor diferite sume de bani în numerar în valoare de 1.044 lei.
Totodată au fost constatate două infracţiuni privind contrabanda, ocazie cu care a fost dispusă măsura indisponibilizării produselor identificate în valoare de peste 800 de lei.
În continuare se efectuează acte de urmărire penală în vederea tragerii la răspundere a persoanelor implicate în săvârșirea acestora.



Te-ar putea interesa si

Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Acordăm cea mai mare importanță sprijinirii IMM-urilor”

Redactie

CJ MARAMUREŞ: ANUNȚ PUBLIC privind decizia etapei de încadrare

Redactie

Senatorul PNL Cristian Niculescu Țâgârlaș : Creștem calitatea actului de justiție în România

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult