Eveniment

RUTIERE: Tânăr din Cavnic arestat la domiciliu, după ce s-a urcat la volan beat şi fără permis. Urmează un weekend cu controale riguroase ale poliţiştilor rutieri

Una dintre condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească o persoană care conduce un autoturism pe drumul public este să deţină permis de conducere. Poliţiştii iau măsuri şi întocmesc dosar penal de fiecare dată când constată că o persoană conduce un vehicul fără a fi obţinut acest documentat sau după ce i-a fost suspendat dreptul de a conduce.
Cea mai recentă infracţiune de acest gen a fost constatată ieri de poliţiştii din Cupşeni. Aceştia au efectuat semnalele regulamentare de oprire a unui autoturism conduse pe D.J. 171 C, în centrul localităţii. La volan a fost depistat un tânăr domiciliat în Cupşeni, iar verificările efectuate au relevat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Poliţiştii au testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,04 mg/ L alcool pur în aerul expirat.
În cauză s-a întocmit dosar penal, iar tânărul riscă să îşi piardă libertatea.

Un alt tânăr, din Cavnic, are de executat măsura arestului la domiciliu dispusă de Tribunalul Maramureş. Acesta este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe, după ce a fost depistat de poliţişti conducând un autoturism în stare de ebrietate şi fără a deţine permis.

Poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş vor fi în acest sfârşit de săptămână pe şoselele din tot judeţul. Controalele îi vizează pe cei care conduc în stare de ebrietate sau sub influenţa drogurilor, dar şi pe cei care apasă prea tare pedala de acceleraţie.

Mulți conducători auto nu conștientizează faptul că viteza de deplasare are un rol crucial asupra gravității accidentelor rutiere produse pe fondul altor cauze. Analiza accidentelor rutiere grave relevă faptul că, atât la nivel naţional cât şi la nivel judeţean, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare, în ciuda eforturilor depuse pentru reducerea numărului și gravității accidentelor rutiere înregistrate pe aceste fonduri.
Totodată, în ultima perioadă, s-a constatat o creștere a consumului de substanțe psihoactive.
Astfel, activitățile poliţiştilor rutieri din acest week-end se vor axa pe impunerea legii şi de conștientizare a participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regimului legal de viteză și consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Poliţiştii nu au target de amenzi, însă având în vedere gradul crescut de pericol social al acestor fapte, cât și necesitatea asigurării unui climat corespunzător de ordine și siguranță publică se vor lua măsuri ferme faţă de cei care pun în pericol siguranţa pe drumurile publice.

Polițiștii rutieri vor utiliza cu precădere, autospeciale de serviciu inscripționate, iar pentru probarea abaterilor constatate vor folosi echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, precum şi aparate etilotest, etilometru și drugtest pentru depistarea și sancționarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Te-ar putea interesa si

VIDEO EXCLUSIV: Intervenţie de amploare la un scandal izbucnit pe str. Păltinişului din Baia Mare

Redactie

„Donăm sânge, salvăm o viață”: Jandarmii maramureșeni, implicaţi în campania de donare de sânge

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Noapte de foc pentru pompierii maramureșeni – Gospodării în flăcări la Poienile de Sub Munte, Lăpușel, Seini și Vișeu de Sus – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.