Mai mulţi locuitori din Șomcuta Mare ne-au trimis fotografii și informații despre faptul că le este furată munca de către cetățenii de etnie rromă din aceeași localitate și nu numai.

”Buna ziua. Mă scuzați de deranj. Ne puteți ajuta cu a prezenta autorităților aceste imagini. Ne fură rromii din Șomcuta Mare tot trifoiul. Poliția nu prea poate face mare lucru. Ei au doar drepturi iar noi suntem cei care suferă. Hrana animalelor noastre pentru iarnă este compromisă. Am investit bani pentru a le asigura hrana iar aceasta ne este furată noapte de noapte. Și nu suntem singurii păgubiți” ne-a spus o localnică din Șomcuta Mare.

”Cum să facem să ne apărăm de rromii din Șomcuta Mare? Autoritățile nu fac nimic. Numai dumneavoastră ne puteți ajuta. Mâine eu merg la Poliție să fac plângere, dar parcă văd că nu se va rezolva nimic. Nu putem sta noapte de noapte să ne păzim pământurile. La ieșirea din Șomcuta Mare înspre Satulung au făcut prăpăd. Am investit bani degeaba” spune un alt șomcutean.

Vom reveni cu un punct de vedere oficial și din partea autorităților .


ACTUALIZARE
La scurt timp de la publicarea știrii, un localnic din Șomcuta Mare a surprins câțiva cetățeni de etnie rromă cu două căruțe care coseau trifoiul de pe terenul lui.

ACTUALIZARE 2 : IPJ maramureș

”Până în acest moment polițiștii care au intervenit la fața locului au identificat șase persoane banuite de comiterea activității infracționale. Se întocmește dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.” ne-a informat biroul de presă al IPJ Maramureș.

Comenteaza cu Facebook

loading...
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.