Important

INFORMARE: În acest moment în Maramureş mai sunt carantinaţi 131 de persoane, iar în izolare la domiciliu 1.912

Echipaje mixte alcătuite din polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritorial, 48 de misiuni în sistem integrat, în ultimele 24 de ore.

Cele 79 de efective angrenate au procedat la asigurarea ordinii și siguranței publice, la verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, la paza locațiilor de carantinare, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate. Au fost utilizate 29 mijloace de mobilitate pentru executarea misiunilor. Echipajele mixte au verificat în teritoriu peste 1100 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. S-au depistat și identificat patru persoane care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu. Au fost sancționate contravențional și introduse în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente.

De asemenea, în perioada executării misiunilor au fost identificate cinci persoane care nu au respectat interdicția cu privire la deplasarea/libera circulație și nu au deținut declarația pe propria răspundere.



Pentru nerespectarea măsurilor prevăzute de prevederile legislației în vigoare au fost aplicate 32 de sancțiuni în valoare de 14.710 lei. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 177 maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu.

Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș are date centralizate referitoare la opt locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 1912 cetățeni, statistică ce include și membri familiei.

Sunt în carantină 131 de persoane sosite în țară, în perioada stării de urgență, și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată pe o perioadă de 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști. Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!

Te-ar putea interesa si

IPJ MARAMUREŞ: Evenimente dedicate Zilei Poliției Române

Redactie

E VAI ȘI AMAR DE EL ÎNVĂȚĂMÂNT: Jumătate din profesorii care se visau titulari au luat note mai mici de 7. Au fost și note de 1!!!!!!

Vasile Dale

INTERVIN POMPIERII: Foc la o casă de locuit şi incendiu de litieră în Borşa (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult