Important

DE LA COPII PENTRU COPII: „Aveţi grijă de voi! Nu vorbiţi cu necunoscuţi!”

Deşi le este dor de întâlnirile cu cei mici, situaţia actuală nu mai permite ca poliţiştii să păşească în sălile de clasă şi să transmită sfaturi utile, aşa cum procedau altădată în pragul vacanţei. În acest context a luat naştere campania De la copii pentru copii, care se va desfăşura în perioada următoare cu scopul de a transmite mesaje preventive, utile pe perioada vacanţei.

Chiar dacă se află acasă sau la bunici este absolut necesar ca cei mici să fie informaţi cu privire la măsurile pe care trebuie să le adopte în anumite situaţii, pentru a nu deveni victime. Astfel, poliţiştii s-au gândit să reia lecţiile preventive într-o formă inedită: când mesajele sunt transmise de la copii la copii, acestea devin mai interesante şi mai accesibile. Bineînţeles, totul sub supravegherea şi îndrumarea poliţiştilor.

Un prim mesaj se referă la SIGURANŢA COPIILOR atunci când sunt siguri acasă. Regula este clară: nu permitem accesul în casă persoanelor necunoscute! Cei care bat la uşă să ceară mâncare sau bani, mizează pe emoţia şi vulnerabilitatea celor mici. Toţi copiii trebuie să ştie că multe dintre aceste persoane au scopuri ascunse şi că de fapt intenţionează să sustragă bani sau bunuri.



https://www.facebook.com/100044749361189/videos/165680541600257/?id=100044749361189


Nici în mediul online nu este indicată comunicarea cu persoanele necunoscute. În spatele unui profil care în aparenţă aparţine unui copil se poate ascunde un adult care intenţionează să afle date despre adresa de domiciliu, bunurile din locuinţă, programul părinţilor, etc.

Dragi copii, atât recomandarea noastră, a poliţiştilor, cât şi sfatul copiilor cu care am stat de vorbă este să nu discutaţi cu persoane necunoscute şi de fiecare dată când vă simţiţi ameninţaţi sau când vă este frică să apelaţi la ajutorul părinţilor sau unui adult de încredere! Sunt cei mai în măsură să vă ferească de orice rău!

Te-ar putea interesa si

8 MARTIE: Un altfel de ”proces-verbal” înmânat șoferițelor din trafic

Redactie

DAR DIN DAR: Campanie de colectare de dulciuri şi jucării pentru 1 Iunie

Redactie

Doi tineri, unul din Ulmeni, prinși drogați la volan pe străzile din Jibou. Sunt cercetați penal

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult