Eveniment

BORŞA: Depistat de polițiști conducând cu o alcoolemie de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat

Azi noapte, în jurul orei 02.15, polițiștii din Borșa care desfășurau activități de patrulare pe strada Nordului din oraș au oprit pentru control un autoturism.
În urma verificărilor efectuate de către polițiști, la volanul autoturismului a fost identificat un bărbat de 38 de ani din oraș. Întrucât șoferul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Borşa unde i s-a recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Respectaţi regulile de circulaţie! Peste 100 de sancţiuni aplicate de poliţiştii Serviciului Rutier

Viteza excesivă rămâne în continuare cea mai frecventă abatere constatată de poliţiştii rutieri. În cadrul activităţilor desfăşurate în ultimele zile pe DN 1C și DN 18, aparatura radar din dotarea poliţiştilor Serviciului Rutier a înregistrat 69 de autoturisme care erau conduse cu viteza peste limita legală.

Cea mai mare viteză înregistrată în afara localităţii a fost de 155 km/h şi cea mai mare viteză constatată în localitate a fost de 123 km/h.
Atât şoferii care depistaţi că au apăsat prea tare pedala de acceleraţie precum şi cei care nu au utilizat centura de siguranţă sau au încălcat alte norme rutiere au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor OUG195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. În total au fost aplicate 103 sancţiuni contravenţionale.
De asemenea poliţiştii au dispus măsura reţinerii a 36 permise de conducere, dintre care 25 pentru viteză excesivă.

Poliţiştii reamintesc că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere produse pe drumurile publice din judeţul nostru. Pe lângă faptul că sunt sancţionaţi şi li se va suspenda dreptul de a conduce pentru o perioadă, şoferii se expun şi îi expun şi pe ceilalţi participanţi la trafic riscului de a fi implicaţi în accidente.

Te-ar putea interesa si

Galerie foto: O anexă a unui restaurant din Baia Sprie și un coș de fum din Ocna Șugatag au luat foc

Vasile Dale

ACTUALIZARE / FOTO EXCLUSIV: O maşină a plonjat în râul Ruscova la Repedea. Patru persoane în mașină

Vasile Dale

FOTO: Un bărbat a căzut într-un puţ în Groşii Băii. Incendiu la Călineşti

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.