Important

ONLINE-UL: „Spaţiul public” de acasă

Campania „De la copii pentru copii” continuă. Un alt mesaj foarte util copiilor în prag de vacanţa vine azi din partea unei fetiţe de 12 ani care ştie foarte bine cum să navigheze pe internet pentru a fi mereu în siguranţă.

Pe lângă faptul că petrece un timp limitat pe internet şi este monitorizată de părinţi, ştie să aleagă cu grijă fotografiile pe care le postează în spaţiul online pentru a preveni victimizarea ei şi a familiei.

De asemenea ştie că datele cu caracter personal nu se fac publice, pentru că odată postate, nu mai deţine controlul asupra lor. Oricine le poate salva şi distribui mai departe.

Nu acceptă cererile de prietenie ale persoanelor străine şi cu atât mai mult nu acceptă invitaţiile persoanelor străine de pe internet.

Dacă este ameninţată sau hărţuită în vreun fel în mediul online, ştie că părinţii sunt cei care o pot ajuta, iar pentru situaţii mai grave este important să sesizeze poliţia, atât pentru binele ei cât şi al altora care pot fi de asemenea victime ale aceluiaşi agresor.

Şi pentru că vacanţa de vară se apropie, poliţiştii de prevenire vă prezintă câteva alternative de petrecere a timpului liber pentru a nu fi tentaţi să staţi prea mult timp în faţa calculatorului sau al telefonului.

Profitaţi de timpul frumos de afară. Soarele este foarte sănătos atât pentru minte, cât şi pentru trup. Mergeţi pe bicicletă, cu rolele, ieşiţi la o plimbare, la o îngheţată, faceţi drumeţii. De asemenea mişcarea vă dă un tonus bun şi poftă de viaţă.

Bucuraţi-vă cu măsură de tot ce vă oferă lumea în care trăiţi!

Te-ar putea interesa si

Ciucă, atac la PSD tocmai Baia Mare: „Nu putem face un joc politic. E necesar să găsim surse de finanțare”

Vasile Dale

Polițiștii Secției 7 Suciu de Sus însoțitorii unui grup de bicicliști

Redactie

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Judeţean Maramureş în şedinţă ordinară

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.