Eveniment

RUTIERE: Accident între Satu Nou de Jos şi Cătălina, bărbat depistat în Băiţa beat la volan, un altul reţinut pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi fără permis

Ieri, la ora 15.45, a avut loc un accident de circulaţie între localităţile Satu Nou de Jos si Cătălina. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au identificat un şofer în vărstă de 59 de ani, din Recea.
În urma verificărilor poliţiştii au constatat că într-o curbă la stânga a pierdut controlul direcţiei de deplasare şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat în afara părţii carosabile.
În urma impactului, o pasageră în vârstă de 45 de ani, ocupanta locului din dreapta faţă, a suferit vătămări corporale şi a fost transportată la spital unde a rămas internată.
Poliţiştii l-au testat pe conducătorul auto cu aparatul etilotest care a indicat o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal şi se continuă cercetările.

• Ieri, poliţiştii din Baia Mare au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un bărbat, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis.

ACTUALIZARE: Judecătoria Baia Mare a dispus măsura arestării preventive pentru 30 zile, faţă de bărbatul de 65 de ani din Baia Mare, care marţi, 9 iunie a fost depistat în trafic având o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat  şi fără să deţină dreptul de a conduce.



Acesta este cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis.

Poliţiştii reamintesc faptul că fiecare conducător auto care urcă la volan sub influenţa băuturilor alcoolice reprezintă un risc major atât pentru sine cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic.

Pierderea libertăţii în urma comiterii unor infracţiuni rutiere nu este un mit. Poliţiştii sunt vigilenţi şi aplică cu stricteţe prevederile legale atunci când depistează în trafic conducători auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

Consecinţele unor asemenea abateri sunt de cele mai multe ori foarte grave. Pe lângă pierderea libertăţii celui care este vinovat de producerea accidentului, pot exista şi victime colaterale, care să îşi piardă viaţa.

În fapt, marţi 9 iunie, ora 14:20, poliţiştii băimăreni au oprit pentru verificări un tractor care circula pe strada Limpedea din municipiu. În urma verificărilor, poliţiştii au identificat conducătorul auto ca fiind un bărbat de 65 de ani din oraş şi au constatat că acesta are dreptul de a conduce anulat.
Deoarece emana halenă alcoolică, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat fapt pentru care a fost condus la Spitalul Județean de Urgenţă Dr.Constantin Opriş din Baia Mare, unde i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

• Aseară, la ora 22:45, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au oprit pentru control un autoturism pe raza localităţii Băița. În urma verificărilor, poliţiştii au identificat la volanul autoturismului un bărbat de 57 de ani din localitate.
Întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Centrul Medical de Permanență Seini unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE ÎN AJUN DE CRĂCIUN: Un bebeluș de o lună a fost găsit mort într-o colibă din zona Pirită (actualizare)

Vasile Dale

Foto – A INTERVENIT SMURD-ul. Bărbat găsit căzut în stradă în Baia Mare

Vasile Dale

GALERIE FOTO: Carambol între trei maşini pe DN1C, în zona ILBA ”Deal”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult