BREAKING NEWSEveniment

Controale pe drumurile publice pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilicite la regimul silvic

Miercuri, 10 iunie, polițiștii Serviciului de Ordine Publică au organizat o acţiune cu efective mărite pentru identificarea și dispunerea măsurilor legale față de persoanele care comit fapte ilegale în domeniul silvic.

Activitățile au vizat modul în care se respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, de către operatorii economici din domeniu.

Astfel au fost efectuate 30 de controale, toate pe drumurile publice. Au fost verificate 251 de autovehicule, dintre care 25 transportau lemn.

Ca urmare a verificărilor au fost constatate patru infracțiuni și au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale. La Legea 171/2020 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice au fost constatate două infracţiuni şi s-au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 15.000 de lei. Totodată, la alte acte normative, s-au constatat alte două infracţiuni şi s-au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 14.500 de lei.

De asemenea a fost confiscat 75.92 mc material lemnos, în valoare de peste 54.000 de lei.

În cadrul acţiunii, au fost angrenaţi 63 de poliţişti, sprijiniți de specialiști din cadrul Direcţiei Silvice Maramureș și poliţişti locali.

În cauză s-au întocmit dosare penale şi poliţiştii continuă cercetările.

Te-ar putea interesa si

PRELUARE ACTUALMM / SCRISOARE DESCHISĂ: “Dragi autorități județene (CJSU, Prefectură, DSP): Partidul Comunist ne-a vrut tunși, voi ne vreți tâmpiți”

Redactie

EXCLUSIV FOTO: Doi militari răniţi grav la Cerneşti. S-au rostogolit cu mașina pe câmp (actualizare)

Redactie

CNSU a aprobat declararea stării de alertă la nivelul județului Maramureș. Depozitarea deșeurilor va fi asigurată, pentru o perioadă de 6 luni, la operatori autorizați din Bihor

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.