BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

ÎȘI BAT JOC DE NOI: Jurnaliștii întreabă, ”Dumnezeul Maramureșului” (Rareș Pop – șef DSP) răspunde cu bilanțuri pe care nu i le-a cerut nimeni

Zici că sunt bătuți în cap! Altceva nu putem spune referitor la comunicatul care ni le-a furnizat cei de la DSP Maramureș prin intermediul CJSU Maramureș. Îl publicăm deși noi nu am cerut bilanțuri, ci am cerut răspunsuri la întrebări concrete pe situați din ultimele zile (maxim 2 săptămâni) de la Săpânța și Spitalul Municipal Sighetu Marmației.

Ce spune CJSU Maramureș

Având în vedere solicitarea dumneavoastră, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș este abilitat să vă comunice următoarele informații: din situația primită de la Direcția de Sănătate Publică Maramureș sunt 13 persoane infectate cu noul Coronavirus, de la începutul lunii aprilie și până în prezent. Din acești pacienți internați și aflați sub tratament medical sunt persoane din alte județe, dar și două cadre medicale. Direcția de Sănătate Publică Maramureș efectuează ancheta epidemiologică.

Contacții direcți identificați până în prezent au fost plasați în izolare la domiciliu și au fost luate măsurile de protecție necesare stabilite de către epidemiologi pentru prevenirea și limitarea infecției cu COVID-19. Referitor la aspectele semnalate pentru nerespectarea măsurilor de distanțare socială la anumite evenimente private de pe raza localității Săpânța, vă facem precizarea că Poliția Municipiului Sighetu Marmației a efectuat verificări în urma cărora s-a stabilit că aspectele prezentate “pe surse” nu sunt conforme cu realitatea.

Pe parcursul lunii mai au fost înregistrate prin Sistemul Național Unic de Apeluri de Urgență 112, două apeluri telefonice care au sesizat tulburarea ordinii și liniștii publice (evenimente private), ambele fiind verificate și niciunul nu a fost confirmat. În ceea ce privește înmormântarea meșterului popular nu au fost înregistrate sesizări privind încălcarea normelor legale emise pe perioada stării de alertă. Sănătatea populației reprezintă o prioritate pentru CJSU Maramureș, iar în acest moment nu există focare de infecție cu noul Coronavirus la nivelul județului. După finalizarea anchetei epidemiologice, identificarea tuturor contactelor, plasarea acestora în izolare la domiciliu și testarea persoanelor se va proceda la prezentarea și analiza situației în CJSU Maramureș.

Ce am tot întrebat noi

Dar să revenim la întrebările la care ar fi trebuit să avem răspuns. De ce ancheta epidemiologică nu este încă finalizată cu toate că una dintre asistente a fost la serviciu duminică 7 iunie 2020? De ce de atâtea zile nu s-a efectuat dezinfecția secției Chirurgie și Pediatrie de la Spitalul Sighetu Marmației? De ce abia astăzi după ce am prezentat cazul s-a decis externarea bolnavilor pentru a fi făcută această dezinfecție? Cine răspunde dacă vreun pacient sau angajat al unității medicale va fi confirmat pozitiv în zilele următoare? Copiii pe care i-a triat una dintre asistentele confirmate pozitiv au fost verificați? Dar cei care făceau naveta cu microbuzul cu care veneau la muncă și asistentele pozitive? De ce angajații spitalului din Săpânța au fost trimiși acasă în concediu sau pe zile libere?

Și lista întrebărilor rămâne deschisă.

Te-ar putea interesa si

L-AŢI VĂZUT? Gabriel Romaniuc din Bistra este căutat de familie şi poliţie. A fost găsit (actualizare)

Redactie

MORALITATE DUBLĂ: În timp ce maramureșenii sunt amendați dacă încalcă restricțiile, autoritățile se ascund după legi date de Guvern ca să poată organiza ceremonii publice

Redactie

PERCHEZIȚII ÎN PTF PETEA: Luam 50-100 euro pentru a-i scăpa pe oameni de carantină. Implicați polițiști de frontieră – ACTUALIZARE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.