Maramuresul IstoricRecomandate

ÎNCEP LUCRĂRILE / ACTUALIZARE: 300.000 de euro pentru a salva un cartier din Borșa (GALERIE FOTO)

Ploile abunde din ultimele zile au creat probleme mari în orașul Borșa. Acolo, un dig de apărare de pe malul drept al râului Cisla s-a surpat iar un cartier întreg riscă să fie înghițit de ape.

”Conform hărții pe care v-am trimis-o este vorba de cinci blocuri și peste 200 de case. Este nevoie de refacerea digului pe o lungime de aproximativ 1500 metri. Dacă nu se reface urgent iar nivelul apei va crește cu un metru atunci clar drumul de ocolire al orașului, rețeaua de canalizare, linia electrică de medie tensiune, 200 de apartamente din cele cinci blocuri și peste 200 de gospodări sunt în pericol. Și asta pentru ca apa va ajunge în zona locuită.


Din calculele noastre pentru refacerea acestui dig este nevoie de peste 300.000 euro. Cei de la Apele Române ar trebui să suporte costurile. Noi ca administrație locală avem acești bani. Din câte știu eu mâine (joi 25 iunie 2020) vor începe lucrările în zona respectivă. Știu că nu sunt bani.

Sperăm că birocrația să nu țină pe loc această lucrare pentru că riscul de inundații este enorm de mare în zona respectivă” ne-a declarat Sorin Ion Timiș, primarul orașului Borșa.

ACTUALIZARE

În cursul zilei de joi s-a intervenit cu blocuri de piatră în zona apărării de mal care s-a surpat ieri.

Comenteaza cu Facebook

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: Deputații de Maramureș, Florin Alexe și Călin Bota i-au cerut ministrului Tanczos Barna control pe Valea Vaserului. Surse – este vizat Ocolul Silvic Vișeu de Sus (galerie foto)

Vasile Dale

DETALII CUTREMURĂTOARE DESPRE CAZUL DE LA VIŞEU DE SUS: Tinerii germani erau legaţi cu funii şi înhămaţi la căruţă

Vasile Dale

OAMENI INCOȘTIENȚI – VIDEO: Trei incendii în pădurile din Suciu de Sus

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult