EvenimentMaramuresul Istoric

Peste 200 de tone de agregate minerale, indisponibilizate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Maramureș cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Poliției Municipiului Sighetu Marmației și specialiști din cadrul Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, au organizat o acțiune destinată prevenirii și combaterii faptelor ilicite care se comit pe domeniul exploatării și comercializării agregatelor minerale pe raza localităților Sighetu Marmației și Ocna Șugatag.

Ieri, 02 iulie, poliţiştii în cadrul activităților au verificat, patru societăți comerciale, două persoane fizice precum și cinci autoutilitare de transport marfă.
Aceştia au identificat cantitatea de 230 de tone de agregate minerale şi au constatat că a fost exploatată fără să se dețină documentele necesare exploatării. Poliţiştii au luat măsura indisponibilizării întregii cantități de agregate minerale identificate în valoare de aproximativ 11.500 lei, până la finalizarea cercetărilor şi au întocmit dosar penal ce vizează o infracțiune la Legea 85/2003 privind legea minelor.

În urma neregulilor constatate poliţiştii au mai aplicat o sancțiune contravențională pe linia Legii 12/1990, în valoare de 20.000 lei și au dispus ca măsură complementară confiscarea cantității de 14 mc beton stabilizat în valoare de aproximativ 3.000 lei.

Te-ar putea interesa si

PREMIERĂ / TRAGEDIE ÎN SPANIA: Maramureșeni morți într-un teribil accident rutier. Trei decedați și doi răniți grav în Castellón (GALERIE FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

IPOTEZE DUPĂ ACCIDENTUL AVIATIC DE LA SĂPÂNŢA: Elicopterul se întorcea în Ucraina. La un transport de țigări se putea câștiga 10.000 euro

Vasile Dale

ACTUALIZARE: Accident rutier la Vişeu de Sus, mai multe victime

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.