Eveniment

MANDATE DE EXECUTARE: După gratii pentru infracţiuni rutiere

Ieri, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmariri, au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 36 de ani, din Ulmeni. Bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă de un an şi şase luni închisoare pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei rutier.

Ce spune Parchetul de plângă Judecătoria Baia Mare

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 21.07.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului M.D.Ș.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce, prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal.

La data de 21.07.2020, faţă de numitul M.D.Ș.G. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul M.D.Ș.G., în data de 20.07.2020, în jurul orei 19:15, deși avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce și se afla sub influența băuturilor alcoolice (având în sânge o îmbibație alcoolică de 3,50 g/l alcool pur în sânge, la prima probă și 3,36 g/l la cea de-a doua probă) a condus un autoturism pe raza localității Oarța de Sus, jud. Maramureș, circumstanțe în care a provocat un accident de circulație soldat cu pagube materiale.

La data de 21.07.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

La Șomcuta Mare

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 17.07.2020, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului C.B.M. pentru săvârşirea infracţiunilor de furt calificat, prev. de art. 228 alin. (1) C.pen. – art. 229 alin. (1) lit. b) şi alin. (2) lit. b) C.pen., furt în scop de folosinţă (două fapte), prev. de art. 230 alin. (1) C.pen. raportat la art. 228 alin. (1) C.pen. – art. 229 alin. (1) lit. b) şi alin. (2) lit. b) C.pen. şi conducere a unui vehicul fără permis de conducere (trei fapte), prev. de art. 335 alin. (1) C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen. şi art. 77 lit. d) C.pen., iar împotriva unui inculpat minor, pentru săvârşirea infracţiunilor de furt în scop de folosinţă (două fapte), prev. de art. 230 alin. (1) C.pen. raportat la art. 228 alin. (1) C.pen. – art. 229 alin. (1) lit. b) şi alin. (2) lit. b) C.pen. şi furt calificat, prev. de art. 228 alin. (1) C.pen. – art. 229 alin. (1) lit. b) şi alin. (2) lit. b) C.pen., totul cu aplicarea art. 38 alin. (1) C.pen. şi art. 113 alin. (3) C.pen.

La data de 16.07.2020, faţă de numiții C.B.M. și H.F.D. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul C.B.M., în data de 01.04.2020, a condus un autoturism prin localitatea Şomcuta Mare, jud. Maramureş, fără a deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar, în perioada 15.07.2020, ora 21:00 – 16.07.2020, ora 04:00 și în data de 16.07.2020, în jurul orei 04:30 a pătruns, fără drept, în curtea unor imobile din comuna Mireşu Mare, jud. Maramureş, împreună cu un inculpat minor, de unde ambii au sustras, în scop de folosinţă, autoturismele aparţinând persoanelor vătămate B. N. și B. G., autoturisme pe care inculpatul C.B.M le-a condus prin localitatea Şomcuta Mare, jud. Maramureş, deși nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tot în data de 16.07.2020, inculpatul C.B.M împreună cu un inculpat minor a pătruns, fără drept, în curtea unui imobil din comuna Mireşu Mare, jud. Maramureş, de unde au sustras împreună, acumulatorul unui autoturism aparţinând persoanei vătămate B. M.

La data de 17.07.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpaților pentru 30 de zile.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de inculpați pentru o duratǎ de 60 zile.

Te-ar putea interesa si

Galerie foto / video: Impact violent în Baia Mare. Intervine SMURD-ul

Vasile Dale

OFERTE DE CRĂCIUN: Cât costă cazarea în pensiunile rustice din Maramureş

Redactie

IMPACT NIMICITOR: S-A IZBIT CU MASINA INTR-UN STALP DIN BETON LANGA BENZINARIA DE PE DEALUL GROSILOR (FOTO/VIDEO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.