Important

E CĂMINUL NOSTRU, NU UN RING DE BOX! Campanie de prevenire și combatere a violenței în familie

Pentru că în ultima perioadă acasă a devenit în multe locuințe din județul Maramureș teatru de război, Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș, prin Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, lansează Campania de prevenire și combatere a violenței în familie, „E căminul nostru, nu un ring de box!”.
Anul acesta, în județul nostru, s-a înregistrat un număr de 317 cazuri de violență în familie, cu 60 de cazuri mai mult față de perioada similară a anului trecut.
Scopul campaniei este de conștientizare a opiniei publice cu privire la amploarea fenomenului violenței în familie, consecințele grave pe care le are în societate, precum și de încurajare a victimelor de a se adresa instituțiilor competente pentru a reclama și a primi sprijin în vederea ieșirii din starea de victimă.
Campania se va derula pe parcursul a 4 săptămâni, cu găzduirea postului local de radio Social FM, unde polițiștii de prevenire vor transmite săptămânal câte un mesaj adresat cetățenilor, victimelor violenței în familie, martorilor și nu în ultimul rând agresorilor.
Prima intervenție va avea loc luni, 17 august 2020, în cadrul emisiunii „De la tine de acasă”.
Fenomenul violenței în familie ne privește pe toți, pentru că dincolo de latura umană a lucrurilor, despre care avem tendința să credem că îi privește doar pe cei implicați în mod direct, apar implicit consecințele sociale prin faptul că adesea martori la agresiunile din familie sunt copiii care preiau tiparele comportamentale agresive.

Stoparea acestui fenomen nu trebuie să rămână doar un deziderat, iar pe lângă aplicarea legii de către autorități este nevoie ca fiecare dintre noi să ne implicăm, să fim solidari și să sprijinim victimele violenței în familie!

Te-ar putea interesa si

IMPORTANT: Modificări legislative în domeniul ordinii şi siguranţei publice

Vasile Dale

Specialiștii ne prezintă sticla de focar șemineu cu proprietăți de autocurățare!

Vasile Dale

DE INTERES PUBLIC: Dacă ești student sau elev NU UITA SĂ ÎȚI VIZEZI CARNETUL!!!

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult