Eveniment

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA BAIA MARE: Arestat preventiv după ce a fost prins de trei ori beat la volan

foto http://gazetadebistrita.ro/

Purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, la data de 12.08.2020, extinderea acțiunii penale împotriva inculpatului I.D. pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce (două fapte), prevăzută de art. 335 alin. 2 Cod penal și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 Cod penal, totul cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cod penal și 38 alin. 1 și 2 Cod penal.

La data de 12.08.2020, faţă de numitul I.D. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul I.D., la data de 29.02.2020 a condus un autoturism pe raza localității Satu Nou de Jos, jud. Maramureş având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (1,91 g/l la prima probă, respectiv 1,71 g/l la proba a doua), circumstanțe în care i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Cu toate acestea, inculpatul a continuat să conducă autoturisme pe drumurile publice de pe raza județului Maramureș aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, acesta, la data de 18.04.2020 a fost surprins în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Coltău, jud. Maramureş având în sânge o îmbibație alcoolică peste limita legală (1,64 g/l alcool pur în sânge), iar, la data de 11.08.2020 a fost surprins în timp ce conducea un autoturism pe raza localității Coltău, jud. Maramureş având în sânge o îmbibație alcoolică de 0,75 g/l alcool pur în sânge.

La data de 13.08.2020, dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere admisă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

EVENIMENT: Salvamontiştii maramureşeni, exerciţii de salvare în M-ții Maramureșului și M-ții Rodnei

Redactie

177 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura interzicerii circulației în afara locuinței/gospodăriei

Vasile Dale

Produsul care te apără de toate pesticidele și toxinele din alimentele pe care le consumi zi de zi

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.