Eveniment

ULTRAJ LA FRONTIERĂ: Poliţist de frontieră lovit în cap, contrabandişti răniţi prin împuşcare

În data de 22 august, în jurul orei 03.30, un echipaj din cadrul Sectorului Poliței de Frontieră Petea, aflat în misiune în zona de responsabilitate, pe direcția localității Bercu Nou, a observat la 50 de m de frontieră (pe digul stâng al râului Tur) un autoturism de teren în mişcare, fără plăcuțe de înmatriculare.

S-a procedat la interceptarea autoturismului, folosindu-se semnalele acustice și luminoase însă șoferul nu a oprit, fapt pentru care s-a trecut la urmărirea mașinii. La scurt timp, autoturismul a fost oprit, în el aflându-se cinci bărbați, care, la solicitarea poliţiştilor de frontieră de a se legitima, au devenit recalcitranți și unul dintre ei l-a lovit în zona capului pe un poliţist cu un obiect contondent.

S-a procedat la somarea persoanelor prin voce însă nici de această dată acestea nu s-au supus, fapt pentru care au fost executate șase focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale.



Cei cinci bărbați au fugit înspre pădurea din apropiere pentru a se ascunde, moment în care, pentru reţinerea lor, au fost executate șase focuri de armă pe direcția de deplasare a fugarilor, în urma cărora două persoane au fost rănite.

Imediat s-a declanșat o acțiune la care au participat mai multe echipaje ale poliției de frontieră, reușindu-se la scurt timp găsirea și reținerea celor cinci bărbați în zona împădurită.

A fost acordat primul ajutor celor două persoane rănite, totodată ajungând la fața locului și echipaje ale ambulanței, care i-au transportat pe polițistul de frontieră și pe cei doi bărbați la Spitalul Județean Satu Mare, în stare conștientă și stabilă, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma celor întâmplate, cei cinci bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, cazul fiind preluat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare.

Te-ar putea interesa si

TRAGEDIE: Un sighetean a murit la volan, în trafic, pe o autostradă din Germania

Vasile Dale

ACCIDENT: UN COPIL DE 3 ANI A FOST LOVIT DE O MASINA INTR-O PARCARE DIN BAIA MARE (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

FOTO / VIDEO EXCLUSIV: DN18 în pasul Gutâi a fost blocat după ce un copac a căzut pe șosea sub greutatea zăpezii

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult