Important

VASILE POPOVICI, PREȘEDINTELE FUNDAȚIEI UCRAINENILOR HUȚULI, DESPRE ZIUA COOPERĂRII EUROPENE


Vasile Popovici, președintele Fundației Ucrainenilor Huțuli din România, o persoană implicată activ în programele de finanțare România – Ucraina, ne informează despre faptul că Ziua Cooperarii Europene va fi sărbătorită și în acest an pe 21 septembrie.

Redăm mai jos comunicatul transmis de acesta.

“Ziua Cooperării Europene va fi sărbătorită și în acest an de toate programele europene de cooperare teritorială prin diferite evenimente și activități locale. Astfel, pe 21 septembrie 2020 și ulterior acestei date, „vecinii” din România și Ucraina se pot alătura și sărbători împreună realizările cooperării transfrontaliere prin activități locale care promovează acest generos concept european. Având în vedere că proiectele finanțate prin Programul Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020 reprezintă „fața umană” a programului, implicarea beneficiarilor de finanțare în acțiuni locale legate de Ziua Cooperării Europene este un element cheie în promovarea cooperării transfrontaliere către publicul larg. Mai mult, colaborarea dintre beneficiari și structurile programului în cadrul acestor evenimente este încurajată de Comisia Europeană.

Coordonatorul local al acțiunilor din cadrul Programului RO-UA, sub umbrela Zilei Cooperării Europene, este Secretariatul Tehnic Comun al programului.

În perioada 21 septembrie – 20 octombrie 2020, Secretariatul tehnic comun va organiza un eveniment major dedicat sărbătorii Zilei Cooperării Europene, pentru a marca importanța cooperării transfrontaliere și implicarea programului RO-UA în viața oamenilor din zona eligibilă. Obiectivul principal va fi promovarea programului într-o campanie extinsă de branding prin publicitate în off-line și on-line, semnalizare și o componentă de susținere a prevenirii îmbolnăvirii prin distribuirea măștilor de protecție. În România, campania se va concentra pe promovarea programului prin colantarea unor autobuze și distribuirea de articole promoționale, în timp ce în Ucraina, se va pune accentul pe prezența on-line, iar componenta vizuală va fi reprezentată de plasarea unor mascote gonflabile personalizate.”

Sursa https://interregionews.eu/

Te-ar putea interesa si

Activitățile polițiștilor locali din cadrul Biroului Ordine Publică respectiv Biroul Circulației în perioada 9-15 noiembrie

Redactie

Ce sporturi pot fi practicate în Maramureș?

Vasile Dale

EXERCIȚIU BÂRSANA: 10 răniți într-un accident rutier. Planul roșu activat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.