Salvamontiștii maramureșeni sunt în alertă după ce au fost solicitați prin numărul de urgență 112. Salvatorii caută în aceste momente un maramureșean în vârstă de 52 de ani, dispărut încă de vineri.

Potrivit primelor informații, se pare că bărbatul ar fi dispărut în zona Baicu, aflată pe raza localității Dragomirești. Acesta ar fi pornit cu caii, din zona cantonului silvic de la Baicu și trebuia să ajungă la o stână la care lucra.
După mai multe ore de căutări, salvamontiștii și cele trei echipaje de Poliție s-au întors la bază, fără vreun rezultat. S-a solicitat și intervenția unui elicopter pentru a survola zona vastă în care se presupune că s-ar afla persoana dispărută.

Semnalmente:
Persoană de sex masculin, 52 ani, fără antecedente medicale, 180 cm, 60 kg, ochi albaștri, păr șaten, îmbrăcat cu bluză de culoare albastru cu dungi, pantaloni trening culoare închisă, pălărie, și încălțăminte sport în picioare. Ultima oară a fost văzut vineri seara la 20.30 în fața cantonului silvic din zona Baicu, de unde a plecat cu caii spre stâna la care lucra. Nume: Paul Ioan. (Sursa: ActualMM.ro)

ACTUALIZARE 1 – IPJ Maramureş

“Astăzi, polițiștii din Dragomirești au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 52 de ani, din Șomcuta Mare este dat dispărut de la locul unde își desfășura activitatea și anume stâna din zona numită ”Șandra”.

Au fost constituite echipe de polițiști, reprezentanți ai Ocolului Silvic Dragomirești, reprezentanți din cadrul Primăriei Dragomirești și salvamontiști, care au efectuat căutări în zona Izvor – Baicu.

Căutările vor fi reluate în cursul zilei de mâine.

La data dispariției era îmbrăcat cu o bluză de culoare albastră cu dungi, pantaloni de trening de culoare închisă, purta o pălărie și o pereche de papuci.

Semnalmente: Aproximativ 1.80 m, aproximativ 60 kg, ochi albaștri, păr șaten, față ovală”, transmit reprezentanţii IPJ Maramureş.

S-a solicitat interventia elicopterului pentru un survol in zona extrem de vasta in care se presupune ca se afla disparutul. 

ACTUALIZARE 2 – IPJ Maramureş

Ieri, poliţiştii au dispus căutări de amploare în vederea găsirii unui bărbat dat dispărut luni 07 septembrie.
Căutările au avut loc în zona Izvor – Baicu până la limita cu judeţul Bistriţa-Năsăud cât şi în Romuli – Fiad din judeţul Bistriţa-Năsăud.
În urma verificărilor cu celeritate a fost identificat bărbatul de 52 de ani din Şomcuta Mare în zona „Valea Fiadului” sat Fiad, judeţul Bistriţa-Năsăud, acesta fiind preluat şi condus la sediul poliţiei din Dragomireşti.
În urma audierii lui rezultă faptul că nu este victima vreunei infracţiuni, iar necunoscând zona s-a rătăcit în zona limitrofă a judeţelor Maramureş şi Bistriţa Năsăud.
Poliţiştii au fost sprijiniţi în activitatea de căutare a bărbatului de către reprezentanţi ai Ocolului Silvic Dragomireşti şi ai Ocolului Silvic Romuli, reprezentanţi ai Primăriei Dragomireşti, a unui echipaj salvamont constituit din 5 persoane, a unei persoane civile şi cu sprijinul unui elicopter.

Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.