Eveniment

„Planul lui Bogdan” nu trece clasa la Limba Română. Sloganul de campanie e greșit gramatical!

Carte multă nu se cere… S-au gripat „roatele”!

„Din 27 septembrie punem Maramureșul pe roate!” este sloganul de campanie al PNL și al candidatului Ionel Bogdan la președinția Consiliului Județean. Asta rezultă din răsfoirea broșurii „Planul lui Bogdan”, unde, pe niciuna din paginile de stânga, nu lipsește.

Înțelegem că Ionel a absolvit cu mari greutăți liceul, frecventând cursurile a două licee tehnice, unde se știe că nu se face prea multă carte, acolo găsindu-și salvarea elevii de generală cu note mici și foarte mici, loazele care n-au putut accede la colegii pretențioase.



E corect să nu avem pretenții de la sărmanul Ionel, așa că nici nu-i punem în cârcă greșeala fundamentală din acest slogan. Roata, elementul esențial al întregii concepții liberale despre dezvoltarea fantastică a județului sub cârmuirea PNL, are pluralul „roți”, nu „roate”!

Conform DEX: „ROÁTĂ 1, roți, s. f. 1. Cerc de metal sau de lemn, cu spițe sau plin, care, învârtindu-se în jurul unei osii, pune în mișcare un vehicul”.

Există și „roate” în vocabularul limbii române, numai că acest cuvânt nu are nici o legătură cu roțile care se învârt în jurul osiilor pentru ca Maramureșul să poată parcurge traseul spre Raiul promis de liberalii locului.

Tot DEX-ul ne lămurește: „ROÁTĂ 2, roate, s. f. (Înv.) Unitate militară cu un efectiv aproximativ egal cu cel al unei companii. – Din rus., pol. rota (după roată 1)”.

Vezi, Ionele, ce se întâmplă după ce i-ai alungat de pe lângă tine pe cei care mai știau și aveau ceva carte. Ai vrut să fie toți din conducere la nivelul tău, că mai jos nu se poate, și uite cum s-au tocat sute de mii de euro ca să promovați și să defilați sub o lozincă din cinci cuvinte simple, din care unul e scris greșit. Numai cele două broșuri dedicate lui Ionel Bogdan s-au tipărit într-un tiraj de 190.000 de exemplare!

Așa-i când au ajuns să facă politică toți nechemații, agramații, repetenții, rebuturi ale societății cu aere de mari conducători.

Vremurile astea nu sunt propice pentru cuget, ci numai pentru muget…

Grigore Ciascai

Te-ar putea interesa si

ACŢIUNE DE SALVARE LA CASCADA CAILOR: O turistă din Buzău s-a ales cu o fractură de gleznă. Au intervenit salvamontiştii borşeni

Redactie

L-ați văzut? Sorin Zoro Boldiș a dispărut dintr-un centru medical instituționalizat din Sighet – ACTUALIZARE

Vasile Dale

EXCLUSIV: Cine sunt cei doi ”patronaşi” arestaţi preventiv pentru trafic respectiv cumpărare de influenţă

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult