BREAKING NEWSNational

EDITORIAL: Întrebare îngălbenită! Continuăm să ne batem joc de şcoală?

Astazi v-am aratat un material aparut la Vasile Dale… cu dezastrul existent in sistemul educational! Cu un inspectorat de toata jena! Consecinta? Copiii nostri nu invata si nu vor invata! Bataia asta de joc trebuie sa inceteze! Vor fi invatati cu masca! Deci sclavi!
Mai rau! Avem un management zero! Nu avem oameni capabili in inspectorat! Vor sa ne conduca semianalfabeti si oameni fara demnitate si etica!
Un sistem ticalosit de administratie si politic unde se regasesc oameni rasplatiti politic fara valoare, amante si neamuri! Ca asa e in Romania!

Mai jos va supun dezbaterii (pentru ca atata mai avem) un material primit de la niste oameni care stiu ca politicul e principal vinovat! Astia de ne cersesc voturi! PNL sau PSD… aceeasi mizerie!
Aveti grija pe cine veti vota! Corigenti semianalfabeti? Asta merita copilasii nostri! Sa fie batjocoriti de niste botnitari!? Cititi… atata mai putem!

“Eu nu am experiență managerială(…), nu am experiență politică( …) nu-mi neg trecutul profesional ( …) avem o imagine deloc favorabilă în presă, printre părinți si chiar printre elevi.(…) eu însămi mă străduiesc să fac lucrurile în temeiul legii si cu corectitudine.”

Asa îsi începea activitatea în Inspectoratul Scolar Judetean Maramures doamna profesor doctor Anca Costin Hendea Minodora în data de 12 decembrie 2019, la propunerea Partidului National Liberal. Fără experientă managerială, cu un trecut profesional încetosat, cu certitudine a fost un act de mare curaj să acceadă la o functie publică care implică coordonarea întregului sistem educational maramuresean, deja perimat de o conducere bazată pe lipsă de asumare si neimplicare a fostului inspector scolar general prof. Ana Moldovan.
Fără experienţă politică, o găsim acum pe această doamnă pe locul doi al listelor de consilieri judeţeni ai Partidului Naţional Liberal. Interesant!

Pentru orice om se naste întrebarea: care îi sunt meritele? In plan politic, în mod cert nu vorbim de merite! Atunci vom căuta meritele domniei sale în plan profesional care o recomandă ca preţioasă să ocupe locul 2.

Profesor titular la Colegiul National “Gheorghe Sincai” Baia Mare este cu sigurantă o carte de vizită demnă de a accede la functia de inspector scolar general, fiind un colegiu care de ani de zile se situa conform rezultatelor în fruntea liceelor maramuresene. De ce? Pentru că la acest colegiu nu predă oricine, selectia cadrelor didactice făcându-se prin dovezi ale competentei acestora dovedite prin activitatea profesională anterioară sau prin note foarte mari obtinute la examenul national unic de titularizare. Asa ar fi firesc! Dar cum creativitatea cadrelor didactice este permanent explorată de noi provocări admise de cadrul legal, unii au ales varianta schimbului de posturi. Aici nu mai vorbim de competentă neapărat, ci de orice alt mijloc vă vine în cap: cerc de interese, putere de influentă, troc pe bani… în fine!

După o activitate în “Borsa, la Casa de copii scolari, scoli gimnaziale, licee” pe care nu le-a considerat demne de a fi amintite în fata auditoriului, în discursul de instalare, doamna Anca a conchis, cu o tonalitate ce denota mândrie, că de zece ani este profesoară la Colegiul National “Gheorghe Sincai” Baia Mare. A spus ferm, într-un limbaj de lemn (deloc plastic sau demn de o profesoara de limba română cu titlul de dr) că a “crescut în această iarbă a învătământului maramuresean” (bine, nu a precizat dacă era buruiană sau o plantă al cărei nume nu prea îl stie lumea.

Asadar, am încercat să îi găsim originea acolo între ierburile învătământului maramuresean cum îi place doamnei să se spună. În ierburile acestea sunt plante parfumate, sunt plante frumos colorate, sunt plante inodore, sunt plante mărunte, sunt plante falnice, sunt plante căutate, sunt plante călcate în picioare. Nu am găsit-o printre ele. Am zis să ne uităm si printre buruieni. Stiti voi, plantele acelea care trebuie scoase, că fac rău plantelor cultivate.

Ce am găsit depăseste imaginatia profesorilor, a părintilor, a elevilor care sunt în acest moment sub comanda acestei profesoare care nu face deloc cinste ierburilor maramuresene. Mai precis, corecta, iubitoarea de legalitate este, de fapt, o impostoare! Nu spun cuvinte mari. Impostor este, conform DEX, o “persoană care urmăreste să profite în mod nemeritat prin minciună sau prefăcătorie”.

În cazul de fată, Anca Minodora Costin Hendea a profitat de un schimb de posturi ilegal prin ea stie ce mijloace pentru a se titulariza la Colegiul National “Gheorghe Sincai” Baia Mare.

ALOOOOO!!! Domnilor liberali! Aveati impresia că doamna asta poate coordona cu corectitudine Inspectoratul Scolar Judetean Maramures (institutie care coordonează mobilitatea cadrelor didactice) în timp ea însăsi a încălcat legea??? Cum a încălcat legea? Poate după ce veti vedea cine e, veti realiza că prejudiciul de imagine al PNL este adus nu de contracandidati, ci de oamenii vostri.

Conform art 24 alin 3 al metodologiei de mobilitate a cadrelor didactice apărută în Monitorul Oficial nr. 776 bis din 13 noiembrie 2009 “pretransferarea personalului didactic prin schimb de posturi se realizează pe baza consimtământului scris al solicitantilor, fără a fi conditionati de domiciliu.(…) Cadrele didactice care au împlinit vârsta standard de pensionare sau care împlinesc vârsta standard de pensionare până la data de 31 august 2011 nu pot fi pretransferate prin schimb de posturi prin consimtământ scris”.

Hendea Costin Anca Minodora (titulară atunci la Scoala Gimnazială “Octavian Goga” Baia Mare pe catedra de limba română) a făcut un astfel de schimb cu prof. Velea Veronica (titulară pe catedra de limba română de la Liceul National, atunci, “Gheorghe Sincai” Baia Mare), născută la 23 iunie 1952.

Unde e ilegalitatea? Doamna Velea Viorica a împlinit vârsta standard de pensionare înainte de data de 31 august 2011, adică în iulie 2011. TITULARIZARE FRAUDULOASĂ ÎN SINCAI A DOAMNEI HENDEA prin decizia nr 280 / 26.08.2010! Cine o semnează? Inspector scolar general în functie la acea dată, actuală candidată la consiliul local pe listele Coalitiei, prof. Pop Mariana (semnătura cu pentru fircălită de posibilul aghiotant perfect Mircea Coroiu, păstrat ca inspector profesionist de Hendea în echipa ei), prof. Buda Crina Georgeta (atunci inspector scolar pentru managementul resurselor umane în ISJ, actual director al Colegiului Economic “C.D. Nenitescu” Baia Mare). Decizia este avizată tot cu pentru de către juristul Mărgineanu Ioana Mihaela Ramona. Practic EXISTĂ o decizie neasumată de reprezentantul juridic al institutiei. Această semnătură NU SE DELEAGA! După toate aparentele, actuala generală de Maramures pe educadie are o decizie de titularizare ILEGALĂ ?I NULĂ în baza căreia a fost plătită atâtia ani, o decizie care a confirmat-o ca aspirantă la o pozitie de pe care si-a permis să elimine profesionisti din institutie si pe toti cei care puteau să o eclipseze prin inteligen?ă, bun simt si corectitudine.
Veti spune că a fost o neatentie. Deloc asa. În acelasi an, a solicitat schimb de posturi cu aceeasi doamnă profesoară Velea Veronica, profesoara Adriana Mester (atunci cu alt nume, ajunsa ulterior inspector scolar si director CCD, titularizată cu notă mică în sistem, dar dornică de ascensiune pe acelasi tipar). Solicitarea prof. Adriana Mester a fost respinsă printr-un comunicat al ISJ Maramures în care se argumentează imposibilitatea efectuării schimbului de posturi chiar cu vârsta neconformă pe legislatie a doamnei prof. Velea Veronica. Interesant este că această doamnă profesoară Velea Veronica, în anul 2017 (la 17 ani după pensionare la vârsta standard) prin decizia nr. 2622 din 2017 era angajată în regim de plata cu ora să predea limba română la Colegiul “Mihai Eminescu” Baia Mare, în timp ce profesori cu note de peste 9 nu aveau posturi!!! Toate acestea sub longeviva inspectoare cotată ca profesionistă, Valentina Todoran (alt profesor dr), membru de încredere al actualei generale, proaspăt reintrată în PNL (după cum arată pozele) cu sustinerea primarului liberal de Coroieni.

Alt nume promovat de PNL este Muntean Ioan, actual inspector scolar general adjunct al ISJ Maramures!

Felicitări domnilor liberali! Ati găsit profesorul cu cea mai mică notă la titularizare din România care să ocupe functie de conducere în Inspectoratul scolar. Care judet mai are oare un general adjunct care în trecutul profesional a avut 4.1 la titularizare? În anul 2007 aceasta a fost performanta lui Ionică al vostru. Cum i-ati gasit? O impostoare si un pămpălău să vă facă mendrele?

Ce a urmat după investirea lor în functie tine de domeniului SF?!

PEISAJUL ESTE APOCALIPTICO-DELIRANT: preluarea mobilitătii sub comanda celor doi (numiri pe posturi), haos si nereguli grave în organigrama ISJ, conducerea unei institutii unde dialogul este cartea vizită, în stil securist, disparitia actelor mobilitătii din comisie paritară 2009-2010 din arhiva ISJ MM, angajati obligati să inventeze documente care să-i facă dosarul gros pentru minister doamnei în vederea unei bune evaluări, eliminarea de pe posturi a unor inspectori fără evaluare prealabilă, şi mai ales fără consultarea consiliului de administratie al institutiei, conform legii, destabilizarea sistemului educational prin haosul instalat în teritoriu, scoli intrate în virtual cu elevi care provin din grupuri defavorizate pe motiv ca nu este cine să facă curătenia în ele, expunând copiii cu bună stiintă, în mod premeditat la analfabetism (când aprobarea posturilor tine de ISJ), umilirea publică a părintilor, desconsiderare fată de reprezentantii bisericii ortodoxe din mediul rural, presiune psihologică pe angajati să plece fără evaluare prealabilă, controale de audit de luni întregi pe capul angajatilor, desfiintări de posturi în ISJ dar păstrarea angajatilor pe alte încadrări, desi acestia au dat concurs pe specificul altui post, blocarea angajărilor pe posturi la nivelul scolilor (acum gestiunea lor se face de HENDEA, mai nou favoritul HERMAN si aceeasi CĂTANĂ), sfidarea legii si a bunului simt: în plină campanie electorală trebuia să fie în concediu, candidat fiind, si nu e!
Până vă apucă pe voi rusinea, cerem public demisia de onoare actualei inspectoare generale a ISJ Maramures prof. dr. Anca Minodora Costin – Hendea si sesizam public organele de anchetă: Procuratură, DIICOT să înceapă urmărirea în acest caz! Solicit anularea titularizării doamnei Hendea în Sincai pe motiv că are o decizie care nu este semnată în original de juristul ISJ Maramures, asa cum e obligatoriu. Juristul nu are echivalent in ISJ. In locul lui nu poate semna nimeni cu pentru!!!

Inspectoratul Scolar Judetean Maramures nu este locul de manifestare nici al bolnavilor psihic (pe surse, doamna în cauză a fost tratată de medicul Cordea senior), nici al prostilor sistemului, nici al amatorilor de fraude!
Demisia!

Radu Ţolaş

Precizare

„În articolul de mai sus se face trimitere la nota mea de titularizare, afirmându-se că este mică. Eu am susținut o singura data concursul național de titularizare, in 2001, când am obținut a treia nota pe județ, 8.85. Acest lucru se poate verifica pe site-ul ISJ, unde este o arhiva cu notele”, precizează Adriana Meşter.

Te-ar putea interesa si

FOTO / VIDEO EXCLUSIV – TRAGEDIE LA BALASTIERA APA. Detalii exclusive. Un tânăr fotbalist (22 ani) din Seini ar fi sărit în apă de pe hidrobicicletă deși nu știa să înoate

Vasile Dale

FOTO: Accident pe str. Grănicerilor. O autoutilitară s-a făcut zob după ce s-a izbit de un stâlp

Redactie

PERCHEZIŢII LA SĂLIŞTEA DE SUS: Au închis horincia unui localnic de 76 ani

Vasile Dale

3 mesaje

Profu’ septembrie 21, 2020 at 7:52 pm

Din pacate tot ce ati scris este perfect adevarat.In plus, a mai aparut, pe langa Ionica si hopa-mitica Burzo, pe un post de general adjunct. Un alt no-name, cred ca pnl-ist de Targu Lapus.Sa le fie rusine si sa plece acasa!Nu ca Ana Moldovan cu garnitura ei ar fi fost mai buna, dar pe zi ce trece e din ce in ce “mai de toata jena”!

Raspunde
ana decembrie 18, 2020 at 5:31 pm

Din pacate , nu e singurul caz in care posturile se impart ilegal. I-am semnala doamnei Hendea o ilegalitate, pe carea facut-o legala, la fel cum legala a fost si ai ei miscare.Corb la corb nu-si scoate ochiul. Trebuie trimise petitii la Ministere, si actionat in justitie, institutia abilitata in acest sens.Doar ca veti avea surpriza de-a constata aceleasi manarii s in justitia maramureseana. Din pacate, pentru a trece granitele,( CEDO, Strasbourg, Luxembourg), pentru judecta internationala , trebuie trecut prin corupta justitie nationala. Decat cu ciuma galbena, mai bine cu cea rosie, stim sigur un lucru, macar!!!!!!!!

Raspunde
cineva decembrie 19, 2020 at 10:09 am

Miscarea doamnei s-a facut , probabil, pentru a nu rata o sansa la un milion(se stie ca in MM ,pe anumite discipline, e concurenta mare) Daca pensionara se pensiona, postul trebuia facut public, si, probabil, doamna H. nu mai avea sansa la el!! In proportie de 70-80% , vom regasi astfel de manarii , care , pana la urma sunt niste ilegalitati, in multe scoli din Romania , nu doar din MM. Domnule Dale , credeti ca in urma acestui articol se va autosesiza cineva?Ma faceti sa rad. Si daca veti sesiza dumneavoastra institutii abiliate , se va pune batista pe tambal. Singura institutie abilitate, e instanta de judecata, sau DNA, care nu se autosesizeaza doar pentru ca ati scris dumneavoastra un articol in care ati pus numarul unor documente .

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.