BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO/FOTO: PUȘI ÎN PERICOL DE MOARTE – Sute de copii din Poienile de Sub Munte ținuți zi de zi în mijlocul șoselei pentru a li se lua temperatura (ACTUALIZARE)

Situație incredibilă la Școala din Poienile de Sub Munte. Părinții nu au mai rezistat și s-au revoltat, după ce elevii sunt ținuți pur și simplă LA GRAMADĂ, în mijlocul șoselei, pentru a se face ancheta epidemiologică: luarea temperaturii.

După ce li se ia temperatura elevii claselor 1-4 și 5-8 sunt lăsați să intre în curtea școlii. Părinții sunt revoltați de această situație și spun că nu își pot trimite copiii singuri la școală din această cauză. Le este frică de autoturismele care circula pe drumul respectiv, care oricând pot să îi accidenteze.

Cu toate că directorul școlii din Poienile de Sub Munte a fost luat la întrebări de părinți, acesta nu a luat nicio măsură. Ba mai mult, se pare că acesta fiind candidat la alegerile locale din weekendul trecut pentru funcția de primar, le-ar fi spus părinților că revolta lor nu se justifică și că totul ar fi din cauza primarului în funcție.

Imaginile video primite de la cititorii noștri sunt elocvente. Suntem curioși dacă Inspectoratul Școlar Maramureș cunoaște situația haluncinantă de la Poienile de Sub Munte.

Trebuie să menționăm și faptul că elevii claselor V-VIII merg dimineața iar elevii claselor I-IV după amiaza. Intrarea în școală se face dintr-o stradă laterală, prin spate, iar ieșirea elevilor din școală se face direct în drumul județean, printre mașini. Acolo nici măcar o trecere pentru pietoni nu există.

ACTUALIZARE

Primarul încă în funcție al comunei Poienile de Sub Munte, Ștefan Oancea, a declarat pentru baimare24.ro că a aflat de situația de la unitatea de învățământ după ce a primit mai multe sesizări din partea părinților.

”Am discutat și cu directorul unității care mi-a spus că s-a luat această decizie după ce părinții aduceau copii până chiar pe holurile școlii. Și tot acolo îi și așteptau. Nu este normal acest lucru. Așa cum nu este normal nici să fie ținuți în șosea, în ploaie. Au dreptate și părinții și cadrele didactice. În orice caz situația se va rezolva până la începutul săptămânii viitoare. Am cumpărat un cort de triaj care va fi amplasat în curtea școlii” a spus primarul.

ACTUALIZARE: Premierul Orban, după ce sute de elevi s-au infectat cu COVID-19: Copiii sunt în siguranţă la şcoală

Premierul Ludovic Orban a respins, vineri, ipoteza că anul şcolar ar fi compromis. Reacţia sa vine după ce autorităţile sanitare au confirmat că în ultima săptămână s-au infectat cu coronavirus aproape 800 de copii, dintre care circa 500 la categoria de vârstă peste 10 ani.

“Din punctul meu de vedere, copiii sunt în siguranţă la şcoală pentru că sunt împreună cu cadrele didactice, educatorii, profesorii care au obligaţia să asigure respectarea regulilor de protejare a sănătăţii. Dacă există îmbolnăviri, probabilitatea ca aceste îmbolnăviri să se producă la şcoală nu este foarte mare”, a declarat premierul.

El a spus că “majoritatea şcolilor funcţionează normal”, doar câteva fiind “în scenariul roşu”.

știre în actualizare

Te-ar putea interesa si

ULTIMA ORĂ: Motociclist sârb grav accidentat în apropiere de Două Veveriţe. Traficul este blocat în zonă (foto, video)

Vasile Dale

VIDEO: În pandemie distracție maximă pe Mocăniță. Proștii poartă mască, ”boșii” bat pe picior și ne râd în față!

Redactie

AŢI VĂZUT-O? O femeie de 46 de ani din Rozavlea căutată de familie şi poliţie. A fost găsită (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.