Înaltpreasfințitul Andrei Andreicuț s-a infectat cu SARS-CoV-2, însă nu prezintă simptome
Este cel de-al doilea arhiepiscop depistat pozitiv, după Înaltpreasfinţitul Pimen, care a murit pe 20 mai 2020.
Din primele informații, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului este într-o stare bună de sănătate și nu are simptomele specifice Covid-19.

Andrei Andreicuț, născut Ioan Andreicuț în Oarţa de Sus, este din martie 2011 mitropolit al Mitropoliei Clujului. În anul 1990 a devenit episcop al Episcopiei Ortodoxe de Alba Iulia. În anul 1998 episcopia păstorită de el a fost ridicată la rangul de arhiepiscopie.

În 2005 a fost unul din candidații propuși a-i succeda mitropolitului Antonie Plămădeală. Nealegerea lui Andrei Andreicuț a dus la crearea unei noi Mitropolii în nordului Ardealului – Mitropolia Clujului, Crișanei, Maramureșului și Sălajului, al cărei întâistătător a devenit Bartolomeu Anania, ca arhiepiscop mitropolit. După moartea Mitropolitului Bartolomeu Anania, Andrei Andreicuț a devenit succesorul acestuia.

A fost decorat de președintele Ion Iliescu, în decembrie 2000, cu Ordinul Național „Pentru Merit” (România) în grad de Mare Ofițer „pentru slujirea cu cinste, evlavie și dragoste de oameni a cuvântului lui Dumnezeu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.