BREAKING NEWSImportantRecomandate

Măsuri luate în mai multe localităţi din Maramureş pentru diminuarea riscului de infectare cu SARS-CoV-2

Pentru punerea în aplicare a Hotărârii nr. 47/2020 emisă de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, în vederea diminuării riscului de infectare cu SARS-CoV-2, în baza adresei din data de 6 octombrie a.c., transmisă de către Direcția de Sănătate Publică Maramureș cu rata incidenței calculată în ultimele 14 zile la nivelul județului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș s-a reunit în ședință extraordinară și a luat mai multe măsuri, a spus președintele CJSU Maramureș, prefectul Nicolae-Silviu Ungur.

Deciziile s-au stabilit în baza hotărârilor transmise de către comitetele locale pentru situații de urgență și prevăd următoarele:

  • Funcționarea activității restaurantelor, cafenelelor, barurilor (în interior și exterior, la terase), dar și a operatorilor licențiați în domeniul jocurilor de noroc, să fie în intervalul orar 7.00-21.00, în localitățile unde rata de incidență a cazurilor este egală sau mai mare de 1,5 la 1000 de locuitori.
  • În toate spațiile publice deschise din unitatea administrativ-teritorială Ardusat, pe o distanță de 100 de metri în jurul perimetrelor exterioare ale unităților de învățământ, ale instituțiilor publice, a lăcașurilor de cult, ale unităților de alimentație publică, se instituie purtarea obligatorie a măștii de protecție. Sunt exceptate de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani și persoanele care suferă de boli care le afectează capacitatea de oxigenare sau dețin adeverință de la medic de specialitate, conform hotărârii CLSU Ardusat nr.1/2020.
  • În unitatea administrativ-teritorială Dragomirești slujbele religioase se vor oficia doar în spații deschise, până la data de 1 noiembrie 2020, în conformitate cu hotărârea CLSU Dragomirești nr.1/2020.
  • Pentru prevenirea, limitarea și combaterea pandemiei cu SARS-CoV-2 se interzice accesul vizitatorilor/aparținătorilor, susținătorilor sau reprezentanților legali ai beneficiarilor serviciilor de asistență socială la Căminul pentru Persoane Vârstnice Baia Sprie, în conformitate cu hotărârea CLSU Baia Sprie nr. 6/2020.
  • Se prelungește până la data de 31 decembrie 2020 suspendarea activității creșelor și centrelor de zi din subordinea Consiliului Local Sighetu Marmației, conform hotărârii CLSU Sighetu Marmației nr.7/2020.
  • Se distribuie persoanelor la intrarea în târguri/piețe, pe raza unității administrativ-teritoriale Bogdan Vodă măști de protecție, în conformitate cu hotărârea CLSU Bogdan Vodă nr.1/2020.
    În funcție de evoluția situației epidemiologice la nivelul județului, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență poate stabili și alte măsuri care să prevină și să limiteze infecția cu noul Coronavirus la nivelul comunităților locale. Având în vederea creșterea numărului de cazuri în județ, reiterăm cetățenilor solicitarea de a respecta măsurile stabilite de către autorități în perioada stării de alertă, normele de protecție individuală, păstrarea distanței fizice de protecție sanitară, igienizarea frecventă a mâinilor și evitarea pe cât posibil a zonelor aglomerate, a mai adăugat prefectul de Maramureș.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV LIVE VIDEO: SE FURĂ TOT ÎN BAIA MARE – Doi tineri au furat o cameră de supraveghere amplasată pe un bloc – actualizare

Vasile Dale

O femeie din Gârdani dispărută și o anchetă în patru state UE. Mama femeii: ”Fata mi s-a plâns că el o va omorî. Și va fi mai șmecher decât Cioacă”

Vasile Dale

INCREDIBIL VIDEO – A închiriat un Q7 de la Rent Rapid Baia Mare și l-a ”urcat” pe garduri în Seini

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.