BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV ÎN ROMÂNIA. Pază militarizată FĂRĂ ARMAMENT INDIVIDUAL ÎN DOTARE. Pompierii merg ”la război” cu o… VORBĂ BUNĂ

Situație incredibilă în România și implicit în județul Maramureș. O instituție militară NU MAI ARE ARMAMENT ÎN DOTARE. Sursele noastre susțin că acesta a fost retras în urmă cu ceva vreme pentru că POMPIERII NU TREBUIE SĂ SE LUPTE CU ARMA, CI CU… FURTUNUL. Am citat aproximativ din vorbele unui fost comandant al ISU Maramureș, în mandatul căruia s-a decis retragerea armamentului din dotarea pompierilor maramureșeni.

Imediat după ce alegerile locale au trecut au apărut nemulțumirile în rândul pompierilor militari, atât în ceea ce privește remunerea pentru paza secțiilor de votare cât și despre faptul că ei au asigurat PAZA MILITARIZATĂ FĂRĂ A AVEA ARMAMENT ÎN DOTARE. Cum să asiguri o paza militarizată aparându-te cu o VORBĂ BUNĂ? Din punctul nostru de vedere este o situație ca-n filmele cu STAN ȘI BRAN. Așadar, s-au dus vremurile în care pompierii militarii luptau eroic pe DEALUL SPIRII… Suntem tare curioși cum se asigură paza unităților și subunităților militare. Tot cu vorba bună?


Am cerut lămuriri

”Am dori sa ne transmiteți informații, în conformitate cu Legea 544 privind accesul la informațiile publice, referitoare la următoarele situații:

Marea partea a pompierilor militari din cadrul subunităților ISU Maramureș NU mai dețin armament în dotare. Cine, când și de ce au hotărât acest lucru? Pompierii militari care au asigurat paza la unele secții de votare din județul Maramureș au avut sau nu armament în dotare? Dacă nu au avut, nu cumva s-a încălcat legea, pentru că paza militarizată a unei secții de votare se face de polițiști, polițiști de frontieră, pompieri cu armament asupra lor. De ce pompierii militari sunt remunerați cu o sumă mult mai mică decât polițiștii și polițiștii de frontieră pentru asigurarea pazei la secțiile de votare? De ce nu primesc același spor ca și colegii lor din celelalte structuri ale MAI?”

Răspunsuri oficiale

”Conform art. 12, alin 1, litera a, informațiile referitoare la armamentul din dotarea subunităților ISU Maramureș intră în categoria informațiilor clasificate și se exceptează de la accesul liber.

Personalul IGSU a asigurat protecția locațiilor secțiilor de votare pentru prevenirea oricăror situații care puteau genera evenimente cu impact negativ, acesta nefiind dotat cu armament individual. Pentru situații deosebite au fost stabilite proceduri de cooperare cu celelalte structuri MAI, abilitate în domeniu. În situația în care misiunea de protecție a localurilor secțiilor de votare s-a asigurat doar cu personal IGSU s-au stabilit măsuri concrete pentru realizarea intervenției pe linie de ordine și siguranță pubică cu efective cu atribuții specifice din cadrul MAI.

Referitor la remunerarea personalului pentru această activitate vă comunicăm faptul că pentru perioada alegerilor, cadrele militare participante la această activitate sunt renumerate în baza legii cadru nr. 153/2017, privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, primind sporul de ore de noapte (art 21) și majorarea salarială de 75-175% pentru munca efectuată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celealalte zile, în care în conformitate cu reglementările în vigoare nu se lucrează”

Comenteaza cu Facebook

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: Doi câini de luptă ai unei firme de pază din Baia Mare au sfâșiat un câine și au sărit să atace mai multe persoane

Vasile Dale

FOTO: Cu permisul suspendat și cu droguri în mașină, un tânăr din Tăuții Măgherăuș s-a izbit de o mașină care circula regulamentar pe DN1C

Vasile Dale

FOTO: Pieton în vârstă de 70 de ani accidentat de un autoturism în Ilba

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.