Important

CICÂRLĂU, PRISLOP: Material lemnos confiscat de poliţişti şi silvici

Ieri, poliţiştii din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice și Grupa Canină, sprijiniți de lucrători silvici din cadrul Direcției Silvice Maramureș, au oprit pentru control o autoutilitară.
Aceasta era condusă de către un tânăr de 23 de ani din Ruscova, pe raza localității Prislop.

În urma verificărilor poliţiştii au constatat faptul că autoutilitara era încărcată cu o cantitate de 2,03 mc lemn de foc fag mai mult față de cantitatea prevăzută în avizul de însoțire a materialelor lemnoase.

De asemenea, s-a constatat faptul că societatea comercială pentru care a fost efectuat transportul lemnos, deține fără documente de proveniență legală cantitatea de 25,35 mc lemn rotund specie fag, material lemnos care a fost depozitat pe marginea D.C. 59, pe raza localității Prislop, în apropierea locului unde a fost identificată autoutilitara.
Cu privire la neregulile constatate, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară a fost dispusă măsura confiscării cantităţii totale de 27,38 mc lemn de foc fag, în valoare de 4627,22 lei.

Totodată, poliţiştii din Tăuţii Măgherăuş au oprit pentru control o autoutilitară care era condusă pe raza localităţii Cicârlău.

Autoutilitara care aparţine unei societăţi comerciale din Baia Mare, a fost încărcată cu material lemnos care nu s-a regăsit pe documentele prezentate de către conducătorul auto.

În urma inventarierii poliţiştii au stabilit faptul că volumul de 9,75 mc gorun încărcat pe autoutilitară nu se regăseşte pe avizul de însoţire întocmit, iar cantitatea de 6,88 mc lemn fag menţionată pe aviz nu se regăseşte faptic încărcat pe autoutilitară.

Faţă de societatea comercială s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amendă, fiind dispusă şi măsura conficării cantităţii de 9,75 gorun şi confiscarea valorică a cantităţii de 6,88 mc lemn foc fag. (foto arhivă)

Te-ar putea interesa si

CARITABIL FOTO/VIDEO: Asociația Start Băiuț a împărțit cadouri pentru 180 copii din comună

Vasile Dale

COMUNICAT / Gheorghe Șimon, deputat PSD: „Prețurile la energia electrică și gaze naturale trebuie plafonate. PSD începe să strângă semnături”

Redactie

PERCHEZIŢII PE STR. M. EMINESCU: Se dădea drept stomatolog! Toţi pacienţii, îndemnaţi să îşi facă toate analizele medicale, inclusiv testul HIV (VIDEO / GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.