Eveniment

RUTIERE ÎN WEEKEND: Fără permis şi beat, s-a răsturnat cu autoturismul la Băiuţ, şase bărbaţi cercetaţi penal pentru infracţiuni rutiere

Sâmbătă, 17 octombrie, ora 22.43, poliţiştii din Suciu de Sus au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe raza comuna Băiuț spre vârful Rotunda într-o curbă, se află un autoturism ieșit de pe partea carosabilă, răsturnat în șanț.
Poliţiştii ajunşi la faţa locului au identificat autoturismul în cauză răsturnat pe partea dreaptă și orientat cu fața spre oraşul Cavnic. În interiorul acestuia, a fost identificat un bărbat de 40 de ani din Băiuț, care nu prezenta urme de leziuni și nici nu era încarcerată.
În urma verificărilor și a investigaților efectuate poliţiştii au constatat faptul că bărbatul a condus autoturismul, iar într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a ieșit de pe partea carosabilă iar în timpul manevrelor de redresare, autoturismul s-a răsturnat pe partea dreaptă.
De asemenea, poliţiştii au mai constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,13 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus ulterior la Spitalul orășenesc Târgu Lăpuș unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

*****

În acest weekend, poliţiştii rutieri maramureşeni au depistat pe drumurile publice judeţene şase bărbaţi care au comis infracţiuni la regimul rutier.
Trei dintre aceştia au condus un autovehicul în timp ce se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, cu o alcoolemie cuprinsă între 0,52 şi 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cel de-al patrulea conducător auto nu deţinea permis de conducere, iar ceilalţi doi au condus fără permis de conducere şi aflându-se sub influenţa alcoolului. Aparatul etilotest în cazul ultimilor doi a indicat o alcoolemie de 0,66 respectiv 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În toate cazurile au fost întocmite dosare penale, iar în cazul unui bărbat de 34 de ani din Baia Mare, care ar fi comis ambele infracţiuni de mai sus, Poliţia Municipiului Baia Mare – Biroul Rutier a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, iar ulterior Judecătoria Baia Mare a dispus măsura preventivă a controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de acesta.

Autoturism sustras găsit în scurt timp de poliţişti

Ieri, 18 octombrie, ora 8.30, poliţiştii din Sighetu Marmaţiei au fost sesizaţi cu privire la faptul că în noaptea de 17/18.10.2020, a fost sustras autoturism, parcat pe strada Titu Maiorescu, în fața imobilului unde locuiește persoana vătămată, un tânăr de 24 de ani.
În urma verificărilor poliţiştii au identificat autoturismul în cauză pe raza municipiului Baia Mare.
Autoturismul era parcat pe terenul viran din spatele unui imobil de pe strada Grănicerilor și nu avea numerele de înmatriculare, acesta fiind recunoscut după semnele distinctive pe care le avea.
În timpul efectuării cercetării la fața locului au fost identificați doi tineri de 23 respectiv 24 de ani, bănuiţi de comiterea furtului.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cercetările.

Condamnat pentru comiterea unei infracţiuni rutiere

Ieri, 18 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un Mandat de Executare a Pedepsei Închisorii emis de Judecătoria Baia Mare, privind un bărbat de 38 de ani, din Baia Mare.

Acesta a fost condamnat la 1 an de închisoare pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană căreia i-a fost anulat permisul de conducere.

Bărbatul a fost depus la Penitenciarul Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: Procurorii DNA au emis mandat de reţinere pentru 24 de ore a Sorinei Pintea

Vasile Dale

EXCLUSIV: Încă o tragedie în Maramureş. Bărbat ucis de un copac la Dumbrăviţa

Redactie

AU NEVOIE DE AJUTORUL NOSTRU: O familie din Firiza a rămas fără casă în urma unui incendiu

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.