Eveniment

GALERIE FOTO: Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns în Baia Mare

Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns joi, 22 octombrie, la sediul Batalionului 612 Artilerie Antitanc “Maramures”. Aceasta a fost predată comandantului Batalionului 612 Artilerie Antitanc “Maramures”, locotenent colonel Ioan Alexandru Orban, de către militarii Batalionului 811 Infanterie Dej, care au alergat pe traseul roșu, de la Dej spre Baia Mare.
Activitatea de predare-primire a Ștafetei a debutat cu intonarea Imnului Național, după care participanții au ținut un moment de reculegere în memoria eroilor neamului românesc.

Vineri, 23 octombrie, ora 09.00, echipa Invictus din Baia Mare – alcătuită din voluntari militari și civili – va porni, în alergare, spre Satu Mare. Startul se va da din fața Monumentului Ostașului Român.

Ștafeta Veteranilor Invictus, aflată la cea de-a VII-a ediție, se desfășoară în perioada 13-25 octombrie. Acțiunea presupune purtarea unei ștafete reprezentată de una dintre culorile drapelului tricolor – albastru, galben și roșu, pe trei trasee.

Toate cele trei trasee însumează peste 1000 de kilometri și se vor reuni la Carei, de Ziua Armatei României – 25 octombrie, întregind astfel drapelul tricolor.

Scopul evenimentului este acela de a cultiva simbolul absolut al curajului, devotamentului, patriotismului, spiritului de sacrificiu, respectului față de eroii neamului și al dragostei nemărginite față de țară.

Activitățile se desfășoara cu respectarea normelor privind prevenirea răspândirii noului coronavirus, impuse de autorități la nivel central și local.

Foto Plutonier Robert Tamaşi

Te-ar putea interesa si

VIDEO ŞOCANT: Băimărean trântit la pământ de un poliţist local. “Tu pui țiganii pe mine, mă?” (actualizare)

Redactie

Înaltpreasfinţitul Andrei Andreicuț, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, are COVID-19

Redactie

FOTO / ACTUALIZARE: Șase accidente petrecute aproape simultan între Strâmtura și Rozavlea din cauza poleiului. Administratorul de drum a fost sancţionat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult