BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

DUPĂ UN AN DE LA CRIMĂ: Ucigaşul pădurarului Liviu Pavel Pop, arestat preventiv

În continuarea comunicatelor de presă din datele de 22 noiembrie 2019 și 11 august 2020, Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

Procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat, în stare de arest preventiv, pentru comiterea în concurs real a infracțiunilor de ultraj în modalitatea omorului săvârșit asupra unui funcționar aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, tâlhărie calificată și uz de armă fără drept, prevăzute de art.257 alin.1 C.pen. rap. la art. 188 alin.1 C.pen., art. 234 alin. 1 lit. a și d rap. la art. 233 C.pen. și art.343 alin.1 C.pen cu aplicarea art. 38 alin. 1 din Codul penal.

În fapt, în data de 16.10.2019, în jurul orei 19.45, în condiții de noapte, în timp ce se afla în Pădurea Rogozului – Valea Hotarului, situat în raza orașului Târgu Lăpuș – sat Rogoz, județul Maramureș, în scopul sustragerii de material lemnos, în contextul depistării sale în flagrant de către victimă, pădurar în cadrul Ocolului Silvic Strâmbu Băiuț, județul Maramureș, pentru a-și asigura scăparea, dar și pentru păstrarea bunului sustras, inculpatul a ucis victima prin împușcare cu arma aflată în acel moment în posesia și dotarea pădurarului.Cauza a fost soluționată cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost înaintate Tribunalului Maramureș spre competentă soluționare.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

CITEŞTE ŞI

Te-ar putea interesa si

FOTO, VIDEO: Trei maşini avariate şi doi răniţi după un impact frontal pe bd. Independenţei

Redactie

România s-a trezit astăzi off-line. Milioane de oameni nu pot utiliza rețelele mobile de telefonie

Vasile Dale

ÎN SERIE PE DN1C: Accidente rutiere în Recea, Lăpușel și la Pădurea Stejarul (galerie foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult