BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

S-A TREZIT DIN SOMN MINISTREASA PEPSIGLAS / ACTUALIZARE: Cere anchetă la Borșa după ce o profesoară a plesnit mai mulți elevi. ISJ Maramureș știa de caz de câteva săptămâni (foto/video)


Ministrul Educației Monica Anisie a aflat cu stupoare despre un caz petrecut într-o școală din Borșa, județul Maramureș, acum câteva săptămâni. Un caz în care s-a făcut ancheta, s-au dispus măsurile. Cu alte cuvinte un caz rezolvat. S-a trezit ministreasa Pepsiglas să ceară măsuri urgente, să sune inspectorul general școlar și să ceară explicații. Dacă tot a sunat-o pe ”generala” Hendrea nu ar fi fost normal să și fi scris pe facebook faptul că incidentul despre care vorbește este rezolvat deja? Probabil ar fi trebuit să ceară explicații de ce nu i s-a comunicat incidentul la momentul respectiv.

Ce spune Anisie?



”Astăzi am aflat de pe pagina de Facebook a lui Andy Popescu, dintr-o înregistrare video, că mai mulți elevi de la o școală din localitatea Borșa, județul Maramureș, au fost loviți de o profesoară. Am contactat personal atât inspectorul școlar general, cât și inspectorul școlar general adjunct ai inspectoratului școlar, solicitându-le ca luni dimineață să înceapă o anchetă la respectiva unitate de învățământ, iar la finalul acesteia, să întreprindă toate măsurile necesare impuse de lege”.

Ce spune primarul din Borșa

”S-a trezit cam târziu. S-a întâmplat acum trei săptămâni. Inspectoratul Școlar Județean Maramureș știa despre acest caz. A fost informat. Profesoara este însărcinată și probabil sarcina a făcut-o mai sensibilă. În cariera ei nu a avut niciodată probleme. Acum ministrul prin ISJ cere concedierea cadrului didactic. De parcă concedierea unui profesor se face la prima strigare. Ar trebui să îi concedieze pe cei de la inspectorat că au știut de caz și nu au făcut nimic” a declarat Sorin Ion Timiș, primar Borșa.

Ce spune IPJ Maramureş?

Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public, cu privire la o unitate de învățământ, din orașul Borșa, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Maramureș este abilitat să facă următoarele precizări:

Organele de cercetare penală din cadrul Poliției Borșa s-au sesizat din oficiu și efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului, purtare abuzivă și nedenunțarea, urmând a se stabili toate împrejurările producerii faptei, în vederea dispunerii măsurilor legale care se impun.

Cercetările se desfășoară sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

VIDEO AICI

https://www.facebook.com/ace20male/videos/3567756633245666

Te-ar putea interesa si

BILANŢ INUNDAŢII: Pagube pe 67 hectare de teren arabil, 24 de godspodării inundate, maşină avariată, 33 de animale înecate (FOTO)

Redactie

CĂUTĂRI DISPERATE / ACTUALIZARE: Un borșean plecat în drumeție a dispărut în zona Vf. Toroioaga. Bărbatul a fost găsit teafăr

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Avem imaginile cu un preot pensionar din Nănești lovește cu mașina un pieton și fuge de la locul accidentului (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult