BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

PRELUARE ACTUALMM.RO: Paza Spitalului Județean de Urgenţă din Baia Mare s-ar putea schimba cu una mai scumpă, în timp ce pacienții așteaptă în frig

Nu ne putem pronunța (încă) cu privire la calitățile administrative ale proaspătului instalat în funcția de conducere a Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, însă este un lucru cert că nu a început cu dreptul. Că este vorba despre vreo coincidență sau nu, rămâne să decideți voi în urma faptelor pe care vi le prezentăm mai jos.

Așadar, trecem la subiect: este vorba despre schimbarea firmei care asigură servicii de pază la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare, după ani de zile. Asta nu ar fi o problemă, dacă posibila noua firmă de pază nu ar taxa spitalul (implicit Consiliul Județean, care administrează unitatea spitalicească) cu suma de aproximativ 100.000 de euro în plus față de firma precedentă.

Concret, licitația din acest an a fost câștigată tot de către SRL-ul care asigură Spitalului aceste servicii de ani de zile. Dar, pentru că 100 de mii de euro sunt o sumă de neglijat pentru unii și pierderea nu e o soluție, firma pierzătoare a contestat decizia la Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, care a soluționat cererea printr-o hotărâre în care obligă beneficiarul să reanalizeze ofertele. De precizat este și faptul că cea care se preconizează a fi noua firmă de pază a spitalului are ca proprietar un cunoscut membru al PNL din Baia Mare.

Surse din cadrul spitalului au declarat pentru Emaramureș că se fac presiuni puternice în rândul conducerii Spitalului de Urgență pentru ca, în urma reanalizării ofertelor, să atribuie contractul firmei deținute de penelistul băimărean. Ca să înțelegeți contextul, această situație a schimbării unei firme de pază este prioritatea noii administrații județene în mijlocul celei mai negre perioade a pandemiei în România și în timp ce pacienții maramureșeni își așteaptă afară, în frig, dreptul de a fi tratați.

Rămâne de văzut dacă cei din conducerea spitalului vor ceda presiunilor liberale (implicit noilor șefi administrativi) de a ceda contractul firmei de pază care cere mai mult. Putem constata că, într-adevăr, Ionel Bogdan pune Maramureșul pe “roate”, însă nu e tot una dacă urcăm la deal sau o luăm la vale.

Pe final, vă prezentăm o imagine transmisă zilele trecute de către un cititor al ActualMM.ro, în care se poate observa cum pacienții (unii dintre ei persoane în vârstă) așteaptă la rând, în frig și în picioare, să intre în spital din cauza măsurilor anti-covid. Imaginea băimărencei a fost însoțită de următorul mesaj:
“De o oră nu mai mișcă nimic. Coada aceasta pe care o vedeți e așa de fix o oră. Bolnavii tremură de frig, sunt persoane care stau de 2 ore la coada la 6 grade. Nici la baie nu te lasă să mergi dacă nu ai internarea făcută. Păi cum Dumnezeu să am internarea dacă stau de 2 ore la coadă?”, a declarat femeia.

ActualMM.ro

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE / FOTO, VIDEO: Acoperişul unei case de pe str. Victoriei, făcut scrum

Vasile Dale

BAIA MARE: O maşină a plonjat în Săsar (FOTO)

Vasile Dale

I-A EXPLODAT CAUCIUCUL: O autoutilitară plină cu legume şi pepeni s-a răsturnat în râul Repedea (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult