BREAKING NEWSNationalRecomandate

VIN VREMURI GRELE: Poliţiştii ameninţă că îşi suspendă activitatea dacă Guvernul nu le dă suplimentul de 2.500 de lei. “Ministrul Vela este în campanie”

Poliţiştii ameninţă să îşi suspenda activitatea în plină pandemie. Ei ameninţă că vor răspunde doar la apelurile de urgenţă dacă guvernul liberal nu găseşte o soluţie pentru a le acorda banii pe care medicii, lucrătorii din asistenţă socială şi profesorii îi primesc ca supliment de risc.

Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol acuză faptul că poliţiştii nu au fost incluşi, alături de celelalte categorii profesionale, la acordarea acestei bonificaţii de în valoare de 2.500 de lei.

Asta, deşi oamenii legii sunt printre cei mai expuşi, fiind permanent în stradă pentru a veghea la respectarea măsurilor cu care guvernanţii speră că combată pandemia.

Într-o intervenţie la Antena 3, Andreica a susţinut că ministrul Marcel Vela nu i-a sprijinit pe angajaţii din Minister să primească suplimentul de risc şi a amintit că, de la începutul pandemiei, peste 4.000 de poliţişti s-au infectat cu COVID-19.

4.000 de poliţişti infectați cu COVID-19


“Situaţia este destul de gravă. De la începutul pandemiei poliţiştii au fost în stradă, au aplicat măsurile Guvernului iar când au fost distribuite stimulentele de risc, care nici nu reprezintă un efort bugetar, pentru că sunt decontate din fonduri europene, poliţiştii nu au fost luaţi în considerare. Stimulentul s-a acordat în Sănătate, în Asistenţă Socială, în Educaţie. Profesorii vor beneficia de acest stimulent de risc. Cireaşa de pe tort a constituit-o depunerea recentă, în Parlament, a proiectului de lege potrivit căruia şi poliţiştii locali vor beneficia de un stimulent de 2.000 lei.

În tot acest timp, avem peste 4.000 de poliţişti infectaţi, un procentaj mai mare decât în Sănătate, raportat la numărul de angajaţi. Deci e o necesitate acordarea acestei compensaţii pentru că, cu aceşti bani, poliţiştii vor putea să îşi acopere parţial cheltuielile cu testările. Colegii sunt nevoiţi să-şi achite din banii proprii aceste testări,pentru a reveni la lucru. Dacă până la finele lunii noiembrie nu vom avea o decizie, în sensul de acorda acest stimulent, vom replica protestul magistraţilor, care au suspendat activitatea, ne vom prezenta la serviciu şi vom interveni doar la apelurile de urgenţă (…) Nu am văzut nicio iniţiativă, nicio reacţie din partea Ministerului când a existat oportunitatea includerii poliţiştilor în categoriile de risc. În acest timp, îl vedem pe ministru că se laudă cu reuşitele poliţiştilor, vedem mesaje în care spune că este alături de noi (…) dar în afară de laude şi felicitări în plină campanie, nu am văzut nicio intenţie din partea dumnealui, de acordare a acestei compensaţii. Scopul nostru nu este să ajungem la proteste, dar nivelul de nemulţumire în rândul poliţiştilor este foarte mare. Am transmis adrese, sperăm să primim un feedback din partea guvernanţilor, astfel încât poliţiştii să primească acest stimulent. Însă în acest moment nu avem stabilit niciun dialog concret”, a spus liderul Europol. (Sursa: Antena3.ro)

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Bătaie în mijlocul străzii în Baia Mare. Afla cine sunt combatanţii

Redactie

MESAJE CITITORI: Studentă româncă întoarsă acasă din Anglia, răspuns IMPERTINENT din partea DSP Maramureș

Vasile Dale

OPINIE – ȘI A PLECAT: Ce a transmis pe grupul intern de WhatsApp fostul adjunct al inspectorului șef al IPJ Maramureș înainte de pensionare. Reacțiile subalternilor sau ale cititorilor

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.